Skocz do zawartości

Czy mam dobre spalanie na LPG (sekwencja)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie że zrozumiałeś o co mi chodzi :handshake:

:cool2:

735i w manualu od 7.9 lub 8.3 sekundy do setki, w zależności od rocznika, wyposażenia, posiadania szpery, źródła danych, ale jest to około 8 sekund.

Wersja automatyczna ma od 9.0 do 9.8 sekund, też w zależności od wagi i skrzyni biegów.

Żadna siódemka nie ma czasu sprintu do setki powyżej 10 sekund, nawet w budzie e23.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Grigorij powiedz mi, proszę, jakie są negatywne cechy instalacji na sekwencji?

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano

Żadna siódemka nie ma czasu sprintu do setki powyżej 10 sekund, nawet w budzie e23.

E32 730iA R6 :) Jeszcze ta z dłuuugą skrzynią jak 750 ma zdaje się 10,6 sek. :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Dziś w nocy na odcinku 45 km zszedłem do... UWAGA 8.2 litra wg OBC :D Niestety zacząłem parkować co już dało wynik 8.5 litra :P. Jazda oczywiście tempomacik i 70 km/h przez wioski :)

Takie spalanie daje nam 10 - 10.4 litra na 100 km LPG :)

Masz minimalnie za wysoką mieszszanke ,, jekieś 5%,,, jeśli ja minimalnie zmniejszysz spalanie realne lpg wyrówna się z tym co pokazuje komp :idea:

Jeśli te wyniki ci się wyrównają to można powiedzieć że masz perfekcyjnie ustawione LPG

to ciekawe - skad na odleglosc mozesz wiedziec jaka on ma mieszanke na gazie ? gaz jest mniej kaloryczny od benzyny - i zeby mieszanka byla prawidlowa ilosc gazu wtryskiwanego musi byc troche wieksza niz benzyny - generalnie jezeli bedzie pali gazu tyle co benzyny to mozna z gory przyjac ze mieszanka na gazie bedzie za uboga !

ja sobie sam gaz ustawialem i mam teraz wyregulowany niemal idealne - odchylka wynosi +/- 5% ( gdzie dobrze ustawiona instalacja ma norme +/-10%) i gazu spala wiecej - ok 1 litr wiecej na trasie , ok 2 litry wiecej w miescie .

a jak mi gaziarze wyregulowali - to palila mi w miescie 4 litry wiecej , 2 litry wiecej w miescie , mieszanka za bogata , odchylka w kosmosie

Opublikowano

Zadaj sobie następujące pytania

1, Czy wynik8.2l na 100km jest możliwy do uzyskania na pb na dystansie 45km,,raczej nie-- minimum to jakieś 8,9-9 litrów

2 Jeśli spalanie lpg wg komputera wyszło 8,2l to znaczy że słabiej naciskał pedał gazu niż musiał by naciskać na pb a co za tym idzie śilnik w trybie delikatnej jazdy jest ciut mocniejszy niż jego analogia na pb czyli mieszanka jest troszke za bogata

Jeśli przy w miare stały stylu jazdy zużycie lpg faktczne pokrywa się z tym co pokazyje komp benzyny ty znaczy że silnik wykazuje sie identyczną mocą nalpg jak na pb czyli jest idealnie,

Jesli Maikel minimalnie zuboży mieszanke,,, wyniki z kompa i faktycznego zużycia lpg spotkają się gdzieś po środku około na 9,4-9.6l

Po zmiejszeniu minimalnym mieszanki będzie musiał ciut bardziej naciskać pedał gazu --komp pokaże większe zużycie paliwa-- a zuzycie lpg toche spadnie

Zabieg ten jest najbardziej obiektywnym sposobem ustawienia instalacji lpg i pokazuje jedynie że w najczęściej używanym zakresie obrotów i stylu jazdy silnik wykazuje taką samą moc na lpg co na pb a żeby wykazał taką samą moc skład mieszanki musi być równy karorycznie składowi mieszanki pb w tych samych warunkach

I tak o to problem ustaiwenia lpg zostaje rozwiązany jakby od dupy strony :lol:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.