Skocz do zawartości

Strzela jak przy gazie....ale gazu nie ma!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

To moj pierwszy post na tym forum, licze na pomoc. W moim e36 91 m50 2.0 24V dzieją sie następujące magiczne rzeczy......silnik potrafi strzelić jak przy instalacji gazowej, zazwyczaj przy ruszaniu i niskich obrotach, powyzej 3 tys nie ma tego zjawiska. Strzały są dość mocne i nie mam pojecia co to moze byc. Aby zawęzić mozliwosci powiem, ze filtry i świece (NGK) były wymieniane, silnik na biegu jałowym chodzi równiutko, pali bez problemów, zapina prawie 220, spalanie 11-12 w mieście.

Co mi sugerowano:

Zamiane uszczelek pod klawiaturą, poniewaz przy zmianie świec było tam odrobinkę oleju......uszczelki wszystkie 3 zmieniłem

Uszkodzenie pompy paliwa

Cewki......nie były sprawdzane, jeden z mechaników mówił, ze silnik chodzi zbyt równo , wiec to raczej nie cewki

to tyle, dziekuje z góry za odpowiedzi

Opublikowano
Ja bym zaczął od wymiany samych świec... ale wydaje mi się że to jednak cewka. Poprostu sprawdź ją w nocy.
Opublikowano

przeszło mi przez myśl wymiana świec....z tego co moj szwagieruńcio mówi (a kupuje u niego graty od lat) NGK raczej mało mozliwe zeby sie popsuły......

A jak mam ta cewk sprawdzic w nocy....? Mało kumaty jestem w tych tematach.

Opublikowano
cewkę i przewody . Stań gdzieś w ciemnym miejscu zgaś wszystkie światła otwórz maskę i wszystko będziesz widział jak na dłoni .No chyba że nic nie zobaczysz -znaczy dobrze :cool2:
Opublikowano

cewek i przewodów nie sprawdzisz sam

1. przewodów nie masz(cewka jest montowana na świecy)

2.trudno jest trzymać cewkę i kręcić rozrusznikiem , ewentualnie dodawać gazu chyba że będziesz pokolei odpinal cewki sprawdzone oczywiście podpinal spowrotem

ja mialem taki przypadek i winny bylczujnik polorzenia walka rozrządu(dostal się do niego brud) wytarlem i po bulu :mrgreen:

Opublikowano
zeby sprawdzic czy cewki świecą to musisz sciągnąć platikową atrape w silnika (dwie srubki) i zapalic silnik i wpatrywać się w ceweczki. jak ktoraś świeci to do wymiany. Ja tez obstawiam cewki. Temat był juz poruszany pare dni temu. Zatytuawany był chyba koniec ze strzelaniem gazu czy coś takiego. taka cewka urzywka cos koło 80 zł, takze jak znajdziesz winna to wymiana i masz spokój.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW