Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Wczoraj spotkała mnie niemiła niespodzianka.

Podczas mycia samochodu strzeliła mi szyba przednia(miała mały pajączek od kamyka)

I tu zwracam się z prośbą do wszytkich uzytkowników bmw z lubelskiego.

Mam ktoś namiary na używana szybę i warsztat który by to zamontował?

Najlepiej okolice Kraśnika Lublina lub Puław.

Jaki moze być koszt szyby i montażu.

Pozdrawiam!!!

P.S.

BMW 318 E-36

Opublikowano

:duh: :duh: :duh:

używaną to sobie możesz kupić szmatę a nie szybę czołową :mad2:

Nowa kosztuje ok 330zł(z montażem) i masz gwarancje na nią a nie jakiś szrot ze złomu :duh: . Jeszcze bym zrozumiał jakby chodziło o jakąś wielką róznice albo o inną szybę...

:duh:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:duh: :duh: :duh:

używaną to sobie możesz kupić szmatę a nie szybę czołową :mad2:

Nowa kosztuje ok 330zł(z montażem) i masz gwarancje na nią a nie jakiś szrot ze złomu :duh: . Jeszcze bym zrozumiał jakby chodziło o jakąś wielką róznice albo o inną szybę...

:duh:

Wyluzuj czlowieku. Demeter grzecznie pyta o porade. Jesli nie potrafisz normalnie korzystac z tego forum to po prostu zmień go na jakiś inny gdzie do hamów i gburów takich jak ty nikt się nie przyczepia.

Opublikowano

Nie wiem czemu nie mogą być szyby €żywane,jeśli jest w porzadku.

Nie ma pęknięć ani odprysków to mże być.

W Markuszowie jest dość spory sztot z częściami używanymi.

Możesz tam spróbować.

Co do ceny wymiany to nie wiem.

Moze ktos ci napisze kto już wymieniał.

Opublikowano
Wyluzuj czlowieku. Demeter grzecznie pyta o porade. Jesli nie potrafisz normalnie korzystac z tego forum to po prostu zmień go na jakiś inny gdzie do hamów i gburów takich jak ty nikt się nie przyczepia.

Więc mu odpowiedziałem to co każdy powie jeśli się trochę w tym temacie zna. Wiem, że ty byś go zwyzywał między innymi od pacanów-czego ostatnio nam dałeś przykład. Bo tak robisz jeśli ktoś ma inne zdanie od ciebie. Więc słowa "ham i gbur" zostaw dla lustra.

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

warto tam być!!!

Opublikowano
W krakowie za montaz szyby tylnej wolaja 150zl, wiem bo mam przyciemniony tyl a nie chce i myslalem nawet o wymianie szyby ale za drogo wychodzi wiec najpierw powalcze z suszarka... :) Przednia moze wyjdzie troche mniej bo nie ma elektryki ale tego juz nie wiem. To tak orientacyjnie podaje :)
Opublikowano
Nie wiem czemu nie mogą być szyby €żywane,jeśli jest w porzadku.

Nie ma pęknięć ani odprysków to mże być.

masz rację ale w przypadku pozostały szyb.

Używane czołówki szybko pękają, a wyjmowanie takiej z auta zwiększa prawdopodobieństwo. Pojeździ się na niej kilka lat albo kilka ...dni.

Pozatym zaoszczędzenie w tym wypadku to naprawdę małe pieniądze a przynajmniej masz pewność, że nie będziesz musiał 2giej na szrocie szukać i wyjdzie ci dużo więcej niż za 1 nową.

warto tam być!!!

Opublikowano

Po pierwsze wycięcie szyby z samochodu nie jest dla niej obojętne, po drugie usuwanie odprysków jest teraz dość łatwe i prawie nie widać, jeśli coś było robione, a po trzecie używana szyba będzie miała rysy i małe odpryski, co w nocy mocno ogranicza widoczność.

No chyba, że ktoś kompletnie nie ma pieniędzy i kupi używaną szybę za kilkadziesiąt złotych - ale w takim przypadku proponuję zmienić samochód na którego utrzymanie będzie stać...

Opublikowano
No chyba, że ktoś kompletnie nie ma pieniędzy i kupi używaną szybę za kilkadziesiąt złotych - ale w takim przypadku proponuję zmienić samochód na którego utrzymanie będzie stać...

Gadanie... czasami sytuacja zmusza do kupienia czegoś tańszego, tak by korzystanie z auta było możliwe. Niektórzy używają auta do pracy, które jak wiadomo musi być w ciągłej eksploatacji. Zdarzy się, że akurat nie ma w danym momencie kasy na nową szybę i co, ma człowiek czekać na przyszły miesiąc albo dłużej? Łatwo się gada jak się ma kasę. Dla niektórych BMW to pasja i z powodu braku pieniędzy na nową szybę nie będą z niej rezygnować... i ja ich popieram :cool2:

:)
Opublikowano
Łatwo się gada jak się ma kasę. Dla niektórych BMW to pasja i z powodu braku pieniędzy na nową szybę nie będą z niej rezygnować... i ja ich popieram :cool2:

ja proponuje wstrzymac sie z bulami pojezdzic z taka i wymienic przed przegladem. :mrgreen: jak policja cie zatrzyma to zawsze mozesz powiedziec ze ci sie to przed chcwila stalo i szukasz szyby wlasnie.

pozd

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
No niby tak, ale jakiś miesiąc temu koleś ze stacji diagnostycznej powiedział mi, że z łatwością są w stanie udowodnić ci, że to nie stało się przed chwilą tzn. że szyba pękła już dawno :D Ponoć są nawet w stanie udowodnić mniej-więcej np. kiedy koło było odkręcane :roll2: W rzeczywistości nie wiem jak jest :D
Opublikowano
jak policja cie zatrzyma to zawsze mozesz powiedziec ze ci sie to przed chcwila stalo

i że wielka mucha usiadła na szybie a ty chciałeś ją zabić od środka szyby młotkiem... :mrgreen:

warto tam być!!!

Opublikowano
No niby tak, ale jakiś miesiąc temu koleś ze stacji diagnostycznej powiedział mi, że z łatwością są w stanie udowodnić ci, że to nie stało się przed chwilą tzn. że szyba pękła już dawno :D Ponoć są nawet w stanie udowodnić mniej-więcej np. kiedy koło było odkręcane :roll2: W rzeczywistości nie wiem jak jest :D

pierwsze slysze ale ... :think: policja pozatym kasy nie ma na skomplikowane testy :twisted2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze wycięcie szyby z samochodu nie jest dla niej obojętne, po drugie usuwanie odprysków jest teraz dość łatwe i prawie nie widać, jeśli coś było robione, a po trzecie używana szyba będzie miała rysy i małe odpryski, co w nocy mocno ogranicza widoczność.

a co ma koszt wymiany szyby do tego czy mnie stac na konkrente auto czy nie?? mowa jest przeciez o kilkunastoletnim aucie, ktore juz za kilka tysiecy zlotych moze sobie kazdy kupic, w tej cenie mozna kupic i bmw i opla i fiata, watpie ze cena szyby akurat do e36 bedzie 2,3krotnie wyzsza niz do np. opla astry

Opublikowano
Hehe no wiem, wiem. Mówię tylko co facet powiedział. No chyba, że on wszystkim wciska taki kit żeby nie kombinowali :D
Opublikowano
koszt wymiany ok 120zl (przynajmniej w okolicach woj.slaskiego)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

a co ma koszt wymiany szyby do tego czy mnie stac na konkrente auto czy nie?? mowa jest przeciez o kilkunastoletnim aucie, ktore juz za kilka tysiecy zlotych moze sobie kazdy kupic, w tej cenie mozna kupic i bmw i opla i fiata, watpie ze cena szyby akurat do e36 bedzie 2,3krotnie wyzsza niz do np. opla astry

Pisałem o kupieniu używanej szyby jak najtaniej (za kilkadziesiąt zł). I to czy ktoś jest w stanie zapłacić za wymianę części jak najbardziej przekłada się na to, czy go stać na samochód. E38 można za niecałe 20 tys dostać - też nie problem kupić - ale co z tego...

Zresztą miałem na myśli bardziej ogólną sytuację - chodzi mi o to, że nie powinno się przesadnie oszczędzać na ważnych częściach samochodu - szyba jest relatywnie tania, ale widzieliśmy tu na forum przypadki np. jak ktoś jeździł na łysych oponach też czekając do nastepnej wypłaty - a tu cena dwóch opon już jest wyższa od wymiany szyby.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pisałem o kupieniu używanej szyby jak najtaniej (za kilkadziesiąt zł). I to czy ktoś jest w stanie zapłacić za wymianę części jak najbardziej przekłada się na to, czy go stać na samochód. E38 można za niecałe 20 tys dostać - też nie problem kupić - ale co z tego...

Zresztą miałem na myśli bardziej ogólną sytuację - chodzi mi o to, że nie powinno się przesadnie oszczędzać na ważnych częściach samochodu - szyba jest relatywnie tania, ale widzieliśmy tu na forum przypadki np. jak ktoś jeździł na łysych oponach też czekając do nastepnej wypłaty - a tu cena dwóch opon już jest wyższa od wymiany szyby.

za 20 tys mozesz rowniez kupic serie 8 do ktorej komplet amorkow kosztuje tyle co cale twoje auto,ale mowa tu o e36, ktorych jest mnostwo i czesci do niej sa tanie, wiec po co takie gadki o tym zeby nie kupowac auta na ktore kogos nie stac...

Opublikowano
za 20 tys mozesz rowniez kupic serie 8 do ktorej komplet amorkow kosztuje tyle co cale twoje auto,ale mowa tu o e36, ktorych jest mnostwo i czesci do niej sa tanie, wiec po co takie gadki o tym zeby nie kupowac auta na ktore kogos nie stac...

Chciałem jedynie zwrócic uwagę, żeby nie naprawiać samochodu po najniższych możliwych kosztach nie myśląc o konsekwencjach np. kosztem bezpieczeństwa. Części do E36 są faktycznie tanie (zwłasza zamienniki), więc korzyści z druciarstwa nie są za duże, a konsekwencje moga być bolesne. Jakoś nie wydaje mi się, żeby się dało dobrą używaną szybę poniżej 100zł kupić...

Opublikowano

Moje zdanie na temat szyby czołowej jest takie.

Należy wymienić na nową przed przeglądem i tyle. Koszt nowej ze wstawieniem to 350-400zł. Więc jakby nie było 1,5 baku paliwa.

Wiesz, że masz nowe, z gwarancją, porządnie wstawione - w razie przecieku masz prawo do reklamacji.

Kupisz starą - nie dość, że porysowaną od wycieraczek, z mikropęknięciami, nie wiadomo z jakimi naprężeniami, wstawisz sobie gdzieś w garażu u kogoś, potem zacznie ci cieknąc woda i będziesz marudził że BMW to gówno bo nawet szyba przecieka.

Kup nową i po kłopocie.

Opublikowano
Moje zdanie na temat szyby czołowej jest takie.

Należy wymienić na nową przed przeglądem i tyle. Koszt nowej ze wstawieniem to 350-400zł. Więc jakby nie było 1,5 baku paliwa.

Wiesz, że masz nowe, z gwarancją, porządnie wstawione - w razie przecieku masz prawo do reklamacji.

Kupisz starą - nie dość, że porysowaną od wycieraczek, z mikropęknięciami, nie wiadomo z jakimi naprężeniami, wstawisz sobie gdzieś w garażu u kogoś, potem zacznie ci cieknąc woda i będziesz marudził że BMW to [bAD] bo nawet szyba przecieka.

Kup nową i po kłopocie.

dokladnie to samo napisalem kup nowa przed przegladem jak teraz nie wyrobisz :cool2:

pozd

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam z powrotem.Właśnie wymieniłem szybę,cały koszt 380zł.

Aletu pojawia się nowy problem.Przy wymianie szyby uszkodzili mi kawałek uszczelki(Jak ja nienawidzę mechaników).

Nic nie cieknie ale to widać w jaki sposób mozna to uzupełnić zeby nie było widać?

Może macie jakieś dobre pomysły?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images33.fotosik.pl/119/d432cd4e763105c7.jpg

Nie to jak człowiek sam sobie naprawi,zawsze coś zepsują!!!!!!!!!!