Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chcesz oryginał to np.: Hella Cię ratuje. Koszt, i tu jest smutna sprawa, bo ponad 2000 zł za komplet.

Zawsze możesz założyć zestaw HID, ale to nie do końca jest dobre rozwiązanie.

Zresztą wpisz w szukajkę xenon lub hid i zobaczysz. Temat jest popularny.

Opublikowano
a zestaw do zalozenia ksenonow z montazem ok 500zl
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Adamation, jaki zestaw? Czy chodzi Ci o zwykły hid z palnikiem na (np.:) h1? Czy o coś innego? Zaciekawiłeś mnie bardzo. :wink:
Opublikowano
no caly zestaw z palnikami :) ok 440zl,za montaz ok 70zl ,tak znajomy elektromechanik u mnie zaklada do bmw:)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Ech, szkoda. :( :| Myślałem, że jest już jakiś inny zestaw.

A wiesz, że można to samemu zamontować? Chociaż z tym montażem to nie powinienem się wypowiadać. Nie widziałem, także cii. ;)

Opublikowano
reflektory xenonowe?? Albo zarowki??

Jesli chodzi o leflektory to nigdy takich nie bylo w e36

Jesteś pewien że w e36 nigdy niebyło fabrycznych ksenonów?? nawet w tych ostatnich modelach z 98-99 roku?

Opublikowano
Janusz nie było nigdy xenonów w E36 fabrycznie, nawet w E46 nie montowali ich od samego początku

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Ech, szkoda. :( :| Myślałem, że jest już jakiś inny zestaw.

A wiesz, że można to samemu zamontować? Chociaż z tym montażem to nie powinienem się wypowiadać. Nie widziałem, także cii. ;)

no ja niepodejmowalbym sie montowania tych pseudo-ksenonow.jak juz mialbym ladowac jakies ksenony to tylko fabryczne z reflektorami

Opublikowano
no ja niepodejmowalbym sie montowania tych pseudo-ksenonow.jak juz mialbym ladowac jakies ksenony to tylko fabryczne z reflektorami

Ja tak samo. Dlatego pytałem się o szczegóły. Myślałem, że o czymś nie wiem. :mrgreen: No może z małą różnicą. Jak już ładować, to coś dobrego a nie jakieś pseudo profesjonalny wyrób za 250 zeta z allegro. I na pewno coś co ma homologację i nie stracę za to dowodu. :cool2:

Opublikowano
no dokladnie,widzialem ze ostatnio ktos sie niezle rozpisal na temat tych pseudo-ksenonow ze niby mozna je spokojnie montowac,Udowadnial w poscie jak to rozmawial z policjantem itp i okazuje sie ze mozna miec takie ksenony bez obaw ze dowod zabiora.A to jedna wielka bzdura.lampa do ktorej montowany jest taki ksenon musi miec uklad samopoziomowania i spryskiwacz reflektorow bo bez tego zabiora miski dowod...
Opublikowano
Adam nie musi mieć samopoziomowania , ale nie bedziemy sie tu przekomażać kto ma racje bo od tego jest osobny temat , który jest przewałkowany już dokładnie , jak chcesz to tam zaglądnij i poczytaj sobie. pozdro

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Adam nie musi mieć samopoziomowania , ale nie bedziemy sie tu przekomażać kto ma racje bo od tego jest osobny temat , który jest przewałkowany już dokładnie , jak chcesz to tam zaglądnij i poczytaj sobie. pozdro

kolego masz racje to nie jest temat do dyskusji w tej sprawie.Na forum nie bede szukal tematow w tej sprawie, swoja opinie na temat legalnosci owych ksenonow popieram informacjami z glownego i bezposredniego zrodla,ale juz sie nie wypowiadam bo to jest temat rzeka....

Opublikowano

A ja bym rozwinął chętnie temat. Światła w moim e36 nie powalają - przyzwyczaiłem się do xenonów w mojej poprzedniej e46.

W e36 mam spryskiwacze i manualne poziomowanie reflektórów - czy jak założe ksenony to będzie legalnie czy nie?

Zasmuciła mnie też wiadomość że nie ma oryginalnych ksenonowych reflektorów do e36 - bo jak coś wymieniam w samoochodzie to na oryginały - boje się parujących i przepalających się tuning-ksenonów.