Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuje wymienić schowek pasażera, obecnie posiadam ten sprzed liftingu, czy mogę kupić ten po liftingu (bedzie poasować?) i czy będzie problem z przełożeniem wkładki zamka ?

Opublikowano
No wlasnie? Czym one sie roznia ze kolega chce wymienic? Z tego co ja wiem to chyba tylko i wylacznie sposobem otwierania. W starszych modelach trzeba bylo przesunac guziczek (lewo albo prawo ale nie pamietam) a w tych po 95 guzik sie wciska. Wiec nie wiem czy jest po co zmieniac taki detal... Ja bym zato zmienil listwe nad schowkiem... Bo mam pseldo drewno a chcialbym ta czarna...
Opublikowano

Nie napisałem że zmieniam dla guziczka.

Zmieniam bo w oryginalnym rozkleiła się klapka i ohydnie wygląda.

A co do pasowanie to dowiedziałem się że podobno pasują tylko trzeba przerobić mechanizm załączając oświetlenie.

Co do zamka to nie wiem.

Opublikowano
Witam.Osobiscie zmienialem w swoim aucie schowek na nowszy (po lifcie), i pasuje bez zadnych przerobek(zero kombinowania z podswietlaniem..wszystko pasuje).Nowy rozni sie od starego nie tylko sposobem otwierania,ale rowniez delikatnie wygladem (dokladnie kratki nawiewu wygladaja troche inaczej),oraz kolorem podswietlania schowka (w starym mialem bialy,a w tym jest juz w kolorze podswietlenia deski rozdzielczej).Przed zamontowaniem nowego trzeba tylko pamietac o przelozeniu wkladki zamka zamykajacego schowek, z czym nie mialem najmniejszego problemu,wystarczy tylko dokladnie obejrzec przed demontazem i juz wiadomo o co chodzi..latwizna :D
Opublikowano
A to dziwne... Ja mialem zielone podswietlanie (ochydnie to wygladalo)... Ale teraz w nowszym jest pomaranczowe. A zalozycielowi tematu nie zarzucam oczywiscie ze zmienia schowek tylko z tego powodu... Aczkolwiek do tej pory to jedyna roznica jaka dostrzeglem w tych dwoch modelach. :mrgreen: Tak czy siak... Moze chcialby sie ktos zamienic na kratke z listwa ala "drewno" na zwykla... Bo niestety ale nie zdazylem zamienic ze starszym...