Skocz do zawartości

M-technic, M-pakiet, M3 Do zwykłej E36 COUPE 2.0 Pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viruz to sie nazywa dyfuzor :)

Tez chce kupic od tego goscia z MOsiny co ty ziomek

Niechcial nic spuscic z ceny???? Koles mily??? Odbierales osobiscie czy wysylka?????? Jak stan zderzaka caly< nie polamany itp ?

A tylny z kad obczailes ?:)

Od kolesia z mosiny chce wziasc

Biale kierunki lamp i w blotnik

Zderzak przedni

Zderzak tylny

Wloty powietrza na tarcze

dokladneke przedniego zderzaka, ta lyżwe na dole

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
rifresz :) dzieki za brakujące słowo DYFUZOR :) miałem to w głowie ale wyleciało :) co do zderzaka to jeszcze nie wiem jaki przyjdzie, jeszcze nie dotarł :) dam znac jak dojdzie !! tylny wyhaczyłem od gościa na allegro o nicku newmike bardzo solidny gość towar pierwsza klasa co najważniejsze oryginał..:) jestem zadowolony :) A czy ktoś odpowie na moje pytanie ?? dotyczące demontażu tylnego zderzaka i czy przy montażu przedniego z M trzeba zmieniać nadkola ??
Opublikowano
Koleś spoko dało sie gadać :) spuścił z cany 10zł więcej nie szło utargować :) zobaczymy jak towar, napisałem mu żeby wysłał paczke z możliwością sprawdzenia otwarcia, zgodził się bez niczego, więc myśle że zderzak będzie ok... :) Jak dojdzie napisze czy WARTO :) pzdr
Opublikowano

Ja bede osobiscie odbiera; wiec jestem w lepszej sytuacji :) Ma 6 to jakis na pewno wybiore :P

Z tego co ja czytalem to nadkola na upartego pasują..... tylko jakies trojkaty przy nadkolach powinny byc inne ale te podobno tez da sie spasowac dobrze :)

najprosciej by bylo zobaczyc w ASO BMW czy maja w katalogu dostepne inne nadkola (do M) do e36 i bylo by wiadomo czy takie same czy inne.

Opublikowano
A kiedy po niego jedziesz ?? zobacz czy jest tam jeszcze mój ten niebieski :) jak będzie to zapytaj czemu jeszcze nie wysłał go do mnie hehe...Daj znać jak oglądniesz je wszystkie i zdaj raport w jakim one są stanie...Myślę że w poniedziałek lub wtorek już dotrze do mnie mój nowy nabytek..pzdr
Opublikowano
Nadkola oczywiście pasują i łączniki nadkoli te trójkąty również, trzeba tylko tunele chłodzenia tarcz zmienić bo nie pasują od zwyklego zderzaka gdyz są inaczej wyprofilowane, a bez nich niezbyt ciekawie wyglądają takie dziury, a koszt nowych w ASO 49zł szt. Na allegro za używane nieraz więcej chcą tak samo jak za dyfuzor przedni.
Opublikowano

Widzę że przy tym zmienianiemy jest naprawde dużo zabawy i kosztów.

Heh, zaczynam doceniać że kupiłem samochód już z M-pakietem :D

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
Dokładnie zgadzam sie z przedmówcą :) Właśnie to sprawia największą przyjemność, jak patrzysz na swoją Bunie, która zmienia się w piękną lale :)
Opublikowano

ok przeczytalem opis :) Dzieki

Z montowanie M-pakietowego bedzie pewnie tak samo tylko w odwrotna strone ???? Czy ma on jakies dodatkowe mocowania ?????

Tunele oczywiscie wiem ze sa inne :) a na allegro po 150 chodza lol wiara nie mysli NIeraz nawet w ASO idzie zaoszczedzic SZOK

viruz po swoje jade w srode chyba :)

Wie ktos jak jest z mocowaniem listw progowych od M3 ??? Podobno maja wiecej mocowan niby 12 czy iles..... a niechcialbym wiercic moich progow :( Ma ktos foto takiej listwy od drugiej strony???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

rifresz napisał:

mam problem z zamontowaniem listew m3 do seryjnej e36 bez mpakietu Musze wiercic progi ;/

Jak nie chcesz wiercić w samych progach, to zamocuj nakładki na klej do szyb a boki przykręć do błotników tak jak masz otwory w nakładce!! Jak chcesz wiercić to musisz sobie wszystko dokładnie obmierzyć, by prosto zamocować, a powiercone otwory zabezpieczyć chociaż farbą podkładową!! Miałem ten sam problem w mojej E30, ale dałem rade i było ok!! Powodzenia!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
powierce w progach zeby bylo profi i na wkrety z nierdzewki i zabiezpieczy sie czyms Tylko ta opcja na dole pod autem a co z gorna czescia przy tej uszczelce na gorze?? Listwy beda dolegaly same po przykreceniu od dolu czy na gorze przy uszczelce tez sie czyms przykreca lub przykleja?
Opublikowano

Na górze w nakładce przy uszczelce masz spinki które w wciskasz w powiercone otwory w progu!! Do otworów w progu wciskasz wciski z otworem w które wchodzą te spinki, a jeśli ich nie masz to musisz zamówić sobie je w serwisie(groszowe sprawy)!! W serwisie możesz zamówić jeszcze szablon do zamontowania nakładek, ale nie wiem ile on kosztuje!! Ja do mojego E30 zakładałem bez szablonu :dance: !!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Szablonu nie widziałem, więc niewiem jak dzięki niemu zamocować nakładke ,ale pewnie przykładasz i wiercić! Moim zdaniem jeśli lubisz sobie pogrzebać w aucie i masz do tego smykałke to dasz rade bez szablonu, ale jeśli nie to lepiej kupić ten szablon niż później się gryźć że kiepsko wyszło bo się próbowało zaoszczędzić!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
  • 3 tygodnie później...