Skocz do zawartości

525 tds co otym myślicie, pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po zakręceniu na mocno korka zborniczka płynu chłodnicy strasznie kopci -uszczelka czy głowica ? czy może coś innego , jak nie mam zakręcone do oporu to przestaje kopcić, płynu nie wyrzuca , w olej też nie idzie
Opublikowano
Korek korkiem ale jak by zaworek był uszkodzony i nie puszczał to by zbierało sie duże ciśnienie w układzie. Sprawdz twardość przewodów chłodnicy. Napewno będą troszkę nadmuchane (normalka ciśnienie musi w układzie być) ale nie mogą być twarde jak kamienie!
Opublikowano
dym jest biały własciwie to chyba para, węże po zakręceniu korka są jak kamień, odezwe się jutro muszę jechać
Opublikowano
Nie mogą być aż tak twarde jak kamienie bo to sugeruje przedmuchy do układu chłodzenia!!!! A przy odkręconym korku nie bulboni ci w zbiorniczku wyrównawczym???
Opublikowano

Według mnie to padła ci uszczelka a w najgorszym przypadku pęknięta głowica.

Nie chcę byc złym prorokiem ale tak to wygląda.

Pamiętaj tylko jeśli zabierzesz się za ściąganie głowicy to koniecznie sprawdź ją, czy nie jest pęknięta, w specjalistycznym zakładzie a nie na oko.

Ja tak kiedyś wymieniłem uszczelkę i okazało się że to głowica poszła.

Opublikowano

Pamiętaj tylko jeśli zabierzesz się za ściąganie głowicy to koniecznie sprawdź ją, czy nie jest pęknięta, w specjalistycznym zakładzie a nie na oko.

Ja tak kiedyś wymieniłem uszczelkę i okazało się że to głowica poszła.

Dokładnie,sprawdzenie na szczelność to kwota nie przekraczająca 100zł a robią to w każdym szanowanym auto-szlifie.A objawy u Ciebie jak uszczelka albo głowica,spójrz czy Ci nie ubywa płynu,czy jego stan nie wzrasta.

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg