Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

niech mi ktoś pomoże, mój 318tds zawsze palił nie mało, jakies 8-10 ale na trasie zawsze ledwo ponad 6. nie wiem czy nie umiem jezdzic tym samochodem, może zbyt mocno naciskam gaz ale nie w tym rzecz.

zaczęły sie mrozy i ...12 albo i więcej. cholera nie wiem co jest.

POMOZCIE

Opublikowano
Przy dużych mrozach i krótkich przebiegach (zimny silnik) 20% więcej nie jest niczym dziwnym.
Opublikowano

nie powiem, że jezdze oszczednie. wczoraj nawet krecilem baczki na sniegu.

jak jezdzi moja zona to wskazowka paliwa jakby staje :)

a moze to przez to, że po kazdej zmianie biegow zbyt gleboko wciskam gaz, tzn. silnik zawsze musi nabierac predkosci i ekonomizer nie schodzi ponizej 10, baa nawet czasem dochodzi do 20

325i w e30 paliła mi 10-15, czyli w normie,

voyager 2,5 crd ok 13

520i 12 litrow.

a tu taki kurdupel łapczywy....

ale za wrażenia z jazdy trzeba płacic :mad2:

Opublikowano
:cool2: i wcale nie zazdrościmy tym co to robią na asfalcie. No chyba, że kasy na ogumienie, sprzęgło i wahę. :doh:
Opublikowano
...zaczęły sie mrozy i ...12 albo i więcej. cholera nie wiem co jest...

A jak u ciebie z temperaturą ?? Ja ostatnio (co prawda w benzynie z Gazem) robiłem termostat ... zaczęło sie niepozornie 17l/100km gazu...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

temperatura OK, rozgrzewa sie normalnie i wskazówka w pionie.

a co do bączków...jak too iiidzie.... :D

czlowiek cały rok jezdzi jak przyklejony a teraz sie na mnie gapią jak na debila. Kazdy zakret (no tylko bezpieczny) jest moj, chociaż zimą :norty:

Opublikowano
ja też z biedą poniżej 7l/100 zejdę ale teraz to mi nawet 8-9 spali ale myśle że wtryski już troszkę leją ??:)

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)