Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem aluski na zimę AUTEC ARKTIC i gosciu nie miał pierścieni centrujących. Mam problem gdyż koła trzymają się tylko na śrubach i ciężko utrzymac auto (lata kierownica). Próbowałem zmierzyc średnicę otworu centrującego felgi ale nie da się suwmiarką.

proszę jeśli macie jakieś dane katalogowe tych alusów to pilnie potrzebuję wymiaru otworu centralnego.

Oto wymiary alusów: 7X15 5X120 ET 15 AUTEC ARCTIC

Z góry dziękuję

http://www.autec-wheels.de/html_gb/index2_gb.htm

Opublikowano
Ale po co kombinować, skontaktuj się z importerem/dealerem AUTEC i zamów sobie taki zestaw dopasowujący 73... Będziesz miał pewność, że jest oryginalny i OK

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

jest na ich stronie jak sie kliknie link do pdf

jest tam napsiane ze otwor centrujacy ma 72,6 mm wiec wg mnie to za malo bo e39 jako jedyna ma 74 mm, zreszta zgodnie ze specyfikacja bmw powinno byc ET20 [ja jestem za stosowaniem oryginalnych, zadne pierscienie centrujace ani rozwiercanie ani inne wynalazki jakich pelno na allegro nie dadza 100% pewnosci ze auto jest bezpieczne a jesli mozna nim jechac grubo ponad 200km/h to = twoje zycie

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
jest na ich stronie jak sie kliknie link do pdf

jest tam napsiane ze otwor centrujacy ma 72,6 mm wiec wg mnie to za malo bo e39 jako jedyna ma 74 mm, zreszta zgodnie ze specyfikacja bmw powinno byc ET20 [ja jestem za stosowaniem oryginalnych, zadne pierscienie centrujace ani rozwiercanie ani inne wynalazki jakich pelno na allegro nie dadza 100% pewnosci ze auto jest bezpieczne a jesli mozna nim jechac grubo ponad 200km/h to = twoje zycie

pozdrawiam,

darek

To nie ta felga. Mierzyłem linijką i wyszło ok 75,5. co do orginalności felg zgadzam sie tylko kupiłem bo było warto. byłem w niemczech i mam z dobrej ręki z rocznymi zimówkami michellin alpina za 150 euro

Opublikowano

jak podasz maila to przesle tobie ten plik pdf

pomar linijka moze byc obarczony duzym bledem, idealna jest suwmiarka

a moze sprzedac felgi zostawic sobie opony i kupic oryginalne 15 od e39 albo nawet stalowe

pozdrawiam,

darek

ps. moze tez byc jakas podroba niestety pelno wsrod felg takich szczegolnie do nowszych modeli wszytskie zrobione w CHRL:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Ok otworzyłem i znalazłem. Wyczytałem że otwór ma 76mm i zwęza się do 74,1. Mam nadzieję że sie nie mylę, nie znam niemieckiego. Wielkie dzięki stary. nie mogłem tego otworzyc dopóki nie zainstalowałem adobe reader. Caly dzień szukalem, jeszcze raz dzieki :modlitwa:
Opublikowano
Ide spac o 5 do pracy. jutro jeszcze raz sprawdze i zamawiam an allegro pierscienie. Felg nie zmienie bo nie mam kasy, letnie mam oryginalne i tek jak piszesz wtedy te 200 można ciąc. Teraz w zimie do 120, przezyję.
Opublikowano

ciesze sie ze udalo sie znalesc:)

z danych wynika ze powinno byc ok to ja cos pewnie zle przeczytalem:)

Opublikowano
Ide spac o 5 do pracy. jutro jeszcze raz sprawdze i zamawiam an allegro pierscienie. Felg nie zmienie bo nie mam kasy, letnie mam oryginalne i tek jak piszesz wtedy te 200 można ciąc. Teraz w zimie do 120, przezyję.
che che to po co kupiłeś bmw jak nie masz kasy.Dla szpanu :norty: :norty:
na volta core el can na volta core el lievore