Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam pytanie wymienial ktos kiedys zarowki w przyciskach do szyb elektrycznych :?: bo u mnie z czterech swieca tylko dwie i tak sie zbieram zeby je wymienic tylko nie wiem jakie tam sa te zarowki i jak sie do tego zabrac bo z tego co widzialem chyba sa lutowane albo mi sie wydaje :D aha no i jeszcze jedna w tylnich drzwiach nie swieci ale chyba jest taka sama jak na konsoli
Opublikowano
Nie wiem jak w tylnych ale w przednich wymieniałem i faktycznie jest lutowana, ja wykorzystałem żaróweczke z odzysku z podświetlania panela radia, ale można też zastosować np. diode z rezystorem.
Opublikowano
ja wymieniałem. Kupiłem takie żarówki w sklepie ale chyba mają za dużą moc bo się grzeje przełącznik. Wstawiłem też małą diodę ale podświetlenie jest bardzo słabe. Myślę jeszcze nad diodą ale tą większą ok 5mm srednicy. Trzeba tylko ja trochę przyszlifować bo w całości się nie zmieści.