Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę zmienić fotele przód lub cały komplet.

Moja tapicera jest ok /przód ma nawet regulację góra/dół/, ale interesuje mnie RECARO lub skóra.

Niestety takie wnętrze jest ciężko znaleźć. Szukam od dłuższego czasu i nic konkretnego nie ma.

Czy zatem środek do E36, których jest więcej w ofertach sprzedaży, dałoby radę wcisnąć do E30?

Czy ktoś dokonał takiego zabiegu.

Jest to E30 coupe.

Kanapa z tyłu podejrzewam, że w E36 jest szersza.

Ale może chociaż przód się da jakoś zaadoptować.

Dzięki za wszelkie info.

POZDRO.

JUST HT
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

No wlasnie !!!

Jest kilka takich temacikow bez odpowiedzi a ja tez jestem zainteresowany ta adaptacja.

Moze ktos sie zlituje i odpowie rzetelnie :)

pozdrawiam

Opublikowano
Od sedana napewno odpadają, może od compacta i od coupe dałoby spasować (składanie siedzenia).
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Jak zwykle tylko niepotrzebne komentarze. Zero konkretów.

Po co mi pisać, że od sedana pewnie nie, przecież wiem, że jak coś to od coupe lub compakta bo fotele muszą się składać.

Następny komentarz też jest zbędny - kup sobie recaro - CHCIAŁBYM ALE SĄ TRUDNO DOSTĘPNE lub zjechane tak, że wymiana tapicerki to pół biedy - dla tego pytam o e36.

Uważam, że dwie powyższe odpowiedzi nie wnoszą zupełnie nic!

Dlatego wolę sam często przemilczeć temat, a nie pisać, pewnie, chyba, lepiej to nic nie rób. Bezsensowne gdybanie, zrażanie itp. . .

ps. Pamiętam jak niby spece się wypowiadali kolesiowi o zamianie zegarka na komputerek. 15 min roboty a wszyscy teorie wymyślali kwitując - lepiej zostaw taki jak jest - tyle roboty.

JUST HT
Opublikowano

Witam

Mam wymiary Do E 36 coupe.

Wysokosc z zaglowkiem 74 cm

szerokosc oparcia 53 cm

szerokosc siedziska 55 cm

dlugosc siedziska 50 cm

rozstaw srub po szerokosci 45 cm

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

E 30 coupe

wysokosc oparcia 74 cm z zaglowkiem

szerokosc oparcia 53 cm

dlugosc siedziska 55 cm

szerokosc siedziska 50 cm

rozstaw srub po szer. 43 cm

Wniosek

Pewnie wejda,ale trzeba przerobic mocowanie sanek

pozdrawiam

Opublikowano

od m3 e36 wcodza do e30 ale nie wiem jak wyglada sprawa rozstawem srob itd.

Jakbys byl zainteresowany fotelami recarco od e36 coupe to kumpel ma na sprzedaz.

ponizej fotka, moze nie widac zbyt dokladnie ale w srodku sa fotele od m3 e36 :) - wniosek: dla chcacego nic trudnego :wink:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img112.imageshack.us/img112/6968/fotel4zz.jpg

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano

To foto co wkleił kolega Rafals jest tak kozackie, że można się wpatrywać godzinami.

Za ile te fotele recaro z e36 i w jakim stanie?

JUST HT
Opublikowano
Kupiłem swoją E30 stke sedan pół roku temu, i juz tam były zamontowane fotele przednie i kanapa tylna z E36, z tego co zauważyłem to dorabiane były tylko 2 zaczepy na tylną kanape. Efekt SUPER;-) rozmiarowo Wszystko OK!