Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisałem ostatnio odnośnie pompy paliwa wymieniłem ja na nową i dalej nic nie chce mi zapalić zaskoczył po wymianie na jakieś 30 sek i zdechł co jest grane pomocy plisss!!!!

Jutro wymieniam jeszcze filtr paliwa.

Opublikowano

Sprawdź czy pompa daje paliwo. To podstawa, żeby określić brak paliwa jako 100% przyczynę.

Potem ewentualnie można szukać dlaczego nie ma paliwa na listwie.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
Potrzebne Ci będzie towarzystwo (1 osoba). Otwierasz maskę i szukasz przewodu paliwowego idącego od pompy - możesz rozpiąć również listwę wtryskową ale nie polecam. Jak namierzysz ten wężyk to pakujesz go do butelki, słoika litrowego lub innego naczynia - druga osoba włącza zapłon - pompa powinna się załączyć i podać paliwo. Sprawdź jeszcze przekaźnik od pompy oraz bezpiecznik...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano

Dzięki śliczne jutra zaraz bede sprawdzał mechanik powiedział ze to pompa sprawdzalismy my wszystko kopułke cewke przepływomierz czy wszystko ok i okazało sie ze ok

moze to jakis problem elektryczny bo przestały mi swiecic swiatła z przodu w ten sam dzien juz nie wiem co myśleć

Opublikowano
tyle ze pompe wymieniłem jutro przy okazji wymienie filtr paliwa bo moze jest przytkany i nie podaje takiego cisnienia jak ma byc z tego co widac to chyba nie był ruszany od nowosci:)
Opublikowano
dziś sprawdziłem ciśnienie paliwa i filtr wszystko jest ok ale po dokładnych oględzinach doszedłem do wniosku ze to problem po stronie elektrycznej jest tzn cos sie popsuło na kablach pod bezpiecznikami musi isc do elektryka :(jutro jeszcze zobacze moze sam dam rade :mad2:
Opublikowano
a sprawdzałeś czy jest iskra ? odłącz kabel od cewki i sprawdź czy iskra przeskakuje jak jest to sprawdzaj dalej w kierunku świec wykręć jedną i też sprawdź ! może impuls nie dochodzi wogóle do cewki więc może jakiś czujnik przy kole pasowym...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Witam bunia odpaliła i ma sie całkiem całkiem przyczyną niedomagania był emulator od gazy odpowiedziałny za przełączenie na gaz czyli odcięcie paliwa :) a meczyłem sie z tym 2 tyg dzieki wszystkim za posty pzdrawiam