Skocz do zawartości

problemy z zapaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisałem ostatnio odnośnie pompy paliwa wymieniłem ja na nową i dalej nic nie chce mi zapalić zaskoczył po wymianie na jakieś 30 sek i zdechł co jest grane pomocy plisss!!!!

Jutro wymieniam jeszcze filtr paliwa.

Opublikowano

Sprawdź czy pompa daje paliwo. To podstawa, żeby określić brak paliwa jako 100% przyczynę.

Potem ewentualnie można szukać dlaczego nie ma paliwa na listwie.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
  • Autor
a jak to sprawdzić??
Opublikowano
Potrzebne Ci będzie towarzystwo (1 osoba). Otwierasz maskę i szukasz przewodu paliwowego idącego od pompy - możesz rozpiąć również listwę wtryskową ale nie polecam. Jak namierzysz ten wężyk to pakujesz go do butelki, słoika litrowego lub innego naczynia - druga osoba włącza zapłon - pompa powinna się załączyć i podać paliwo. Sprawdź jeszcze przekaźnik od pompy oraz bezpiecznik...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Nie jestem pewien, ale pompa chyba pracuje tylko przy włączonym rozruszniku i oczywiście wtedy, gdy pracuje silnik.
Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki śliczne jutra zaraz bede sprawdzał mechanik powiedział ze to pompa sprawdzalismy my wszystko kopułke cewke przepływomierz czy wszystko ok i okazało sie ze ok

moze to jakis problem elektryczny bo przestały mi swiecic swiatła z przodu w ten sam dzien juz nie wiem co myśleć

Opublikowano
  • Autor
tyle ze pompe wymieniłem jutro przy okazji wymienie filtr paliwa bo moze jest przytkany i nie podaje takiego cisnienia jak ma byc z tego co widac to chyba nie był ruszany od nowosci:)
Opublikowano
  • Autor
dziś sprawdziłem ciśnienie paliwa i filtr wszystko jest ok ale po dokładnych oględzinach doszedłem do wniosku ze to problem po stronie elektrycznej jest tzn cos sie popsuło na kablach pod bezpiecznikami musi isc do elektryka :(jutro jeszcze zobacze moze sam dam rade :mad2:
Opublikowano
a sprawdzałeś czy jest iskra ? odłącz kabel od cewki i sprawdź czy iskra przeskakuje jak jest to sprawdzaj dalej w kierunku świec wykręć jedną i też sprawdź ! może impuls nie dochodzi wogóle do cewki więc może jakiś czujnik przy kole pasowym...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
Tak sprawdzałem na cewce jest i to ok na kopułce też jest.
Opublikowano
  • Autor
dzisiaj sprawdze te czujniki kołokoła pasowego jak nic nie wskuram jutro idzie na warsztat napisze co z nią było
Opublikowano
  • Autor
Witam bunia odpaliła i ma sie całkiem całkiem przyczyną niedomagania był emulator od gazy odpowiedziałny za przełączenie na gaz czyli odcięcie paliwa :) a meczyłem sie z tym 2 tyg dzieki wszystkim za posty pzdrawiam