Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś opisać który kabelek sondy 5 v do czego służy??

Czarny

czerwony

żółty

biały

Chciałbym wpiąć emulator sondy 5V i nie wiem gdzie i jak to wpiąć.

Generalnie temat dotyczy gazu bo w blosie musze tą sonde emulować żebykomp nie wchodził w tryb awaryjny, ale mysle ze w tym dziale dostane szybka odpowiedź.

Znalazłem taki emulator ale ma nieco inne kolory kabelków i nie wiem teraz jak to ze sobą połaczyć :duh:

http://www.autogaz.sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=276&sName=Emulator-PD10A-(sondy-Lambda-0-5V)

Wyobrażałem sobie że kolory będą takie same podepne i koniec, ale skoro kolorki są inne sprawa sie nieco komplikuje.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano (edytowane)

nie wiem jaki kolor jest do czego w wiazce ale od sady BOSCH do kostki sa:

bialy - grzalka

bialy -grzalka

szary- zasilanie

czarny - sygnal

ROZCINASZ TYLKO CZARNY SYGNALOWY

i do tego podpinasz wg instrukcji.

PS daj sobie spokuj z wynalazkami typu blos, masz silnik 24V i to nigdy nie bedzie chodzic tak jak powinno.

za 1500 pln kupisz staga 300 i bedziesz sie cieszyl i jestes w stanie sam go poprawnie wyregulowac za pomoca laptopa.

a blos wcale nie jest duzo tanszy.

blos 350 , reduktor 300 emulator 50 zesp filtr. 50

juz jest ok 750 i ciagle ryzyko wystrzalu.

zeby go wyregulowac musisz znalesc gaziarza umiejacego to zrobic i kolejne kasa , jak sztrzeli to koszta ida ciagle w góre .

dobrze ci radze przemysl to.

Edytowane przez RG
Opublikowano

PS daj sobie spokuj z wynalazkami typu blos, masz silnik 24V i to nigdy nie bedzie chodzic tak jak powinno.

za 1500 pln kupisz staga 300 i bedziesz sie cieszyl i jestes w stanie sam go poprawnie wyregulowac za pomoca laptopa.

zeby go wyregulowac musisz znalesc gaziarza umiejacego to zrobic i kolejne kasa , jak sztrzeli to koszta ida ciagle w góre .

Masz BLOS, czy tylko słyszałes o nim?

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
nie wiem jaki kolor jest do czego w wiazce ale od sady BOSCH do kostki sa:

bialy - grzalka

bialy -grzalka

szary- zasilanie

czarny - sygnal

ROZCINASZ TYLKO CZARNY SYGNALOWY

i do tego podpinasz wg instrukcji.

Dzieki za rady, blosa mam juz od ponad roku a wczesniej (z 5 lat) mialem II generacje zero strzałow, tak wiec inwestycja w blosa dała mi o wiele wiecej niż wymiana spalonego silnika krokowego gazowego i efekt niskie spalanie dobre osiagii i generalnie chodzi mi o oszukanie kompa co by było jeszcze lepiej. Opis tych kolorków kabli ktore podałeś dotyczy sondy cyrkonowej 1 V ja mam tytanową 5V - takze dzieki za odbre rady ale to całkiem inne sondy.

Pamiętam że kiedys był takie opis na naszym forum ale nie moge go znaleźć. Może kto inny wie

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

RG opisał kabelki sondy cyrkonowej 0-1v

Twoja sonda to sonda tytanowa 0-5v ale niestety zapomniałem opis kabli.

jednak nie wydaje ni się , że sprzedawca powinien podać jak to podłączyć.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

http://www.autogaz.sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=399&sName=Komputer---Zestaw-STAG-300-6VE-MINI-KIT-(Listwa-VALTEC---reduktor-Tomasetto)

sory stag 300-6 za 1350pln.

blosa nie mam bo dbam o swoj silnik.

kumpel mial blosa i jak sie tylko pojawil stag w rozsadnych cenach od razu zmienil na staga.

mial mnustwo problemow z regulacja.

widzilem kolektor w m50 wystrzelony przez blosa,

po zalozeniu nowego kolektora i wyregulowaniu tak aby nie strzelal

na analizatorze CO na wolnych obr bylo 1,5 a na srednich 5,1

czylo duzo ponad granice normy i rozsadnego spalania.

nie ma sensu sie przekomazac czy blos jest dobry czy nie.

roznica w cenie to ok 500 pln. i przy takiej roznicy blos traci sens

Opublikowano

widzilem kolektor w m50 wystrzelony przez blosa,

po zalozeniu nowego kolektora i wyregulowaniu tak aby nie strzelal

na analizatorze CO na wolnych obr bylo 1,5 a na srednich 5,1

czylo duzo ponad granice normy i rozsadnego spalania.

nie ma sensu sie przekomazac czy blos jest dobry czy nie.

Blos wystrzeliwuje kolektory? To znaczy ze mikser który mam jest lepszy? Jeżdze na nim 3 lata i wiem ze sekwencja jest lepsza, ale własnie posty barto który ma juz BLOSAa kilka lat i czytałęm jego poprzednie posty oraz zadowolenie znajomego który uzywał zarówno sekwencji jak i BLOSA przekonują mnie. Oczywiscie zazwyczaj na nie wypowiadają sie osoby które wogole nie miały, tak jak kiedys pisałem. BMW - Będziesz Miał Wydatki - zazwyczaj ktos kto nigdy nim nie jeździł, Reanulty sie psują i to wogóle siano, a facet jeździ Golfem w którym moze sie popsuc tylko klamka od mechanicznych szyb, albo zamek w drzwiach bo tyle ma w wyposazeniu...

Bandite Motor Wagen