Skocz do zawartości

E36 Coupe 320 - oryginalna bez katalizatora i sondy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na warsztacie mam E36 coupe 92r 2.0l i auto fabrycznie nie ma kata. Myślałem że wszystkie E36 miały katalizator, a w tym aucie układ wydechowy jest cały oryginalny, w miejscu gdzie normalnie jest kat i tłumik środkowy jest długi na ok 60cm tłumik środkowy, dodam że bardzo ciężki.

Teraz sobie przypomniałem że w aucie nie ma też sondy :shock: , nie ma nawet miejsca na nią, zwykle w 320 są połączone dwie rury i w tym miejscu jest sonda, a w tym aucie obie rury wchodzą obok siebie do tłumika, a wychodzi juz tylko jedna.

Czy ktoś widział takie cudo? :mrgreen: Auto pochodzi z polskiego salonu (zakupione w PL jako nowe).

www.turboBMW.pl
Opublikowano

Ja miałem taka 325 z 16 stycznia 1991 roku była to wersja na rynek wschodni od nowosci w Polsce

Troche głosniejszy wydech no i środowisko cierpiało kata nie miła ale szpere już tak

Opublikowano
tak byla taka bez sady i kata i bez vanosa na systemie bosch motronik 3.1 i jeszcze mozna bylo wybrac wersje na 98 ok i 92 ok na ryniki ubogie .
Opublikowano

na poczatku produkcji(chyba nawet do1993) były wersje z i bez kata nawet na rynek niemiecki

316i 102km 316i kat 100km

318i 115 318i kat 113

318is,320i,325i,325td ta sama moc z kat jak bez

NIEPSUJĄCYCH SIĘ BMW W 2008 ROKU !!!

ONLY ANIA, ONLY BMW