Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam mianowcie taki problem z moim dieselkiem 2.5.brat zagrzal silnik przez pewnie jakies niedopatrzenie i uszkodzil glowcie.zwlaili glowice i pospawali ja.jednak zrobli to zle bo zaspawali przy okazji jeden z kanalikow i znowu sie grzala.wiec brat znalazl glwocie kolejna .podobno dobra.nie wiem tylko czy na 100%.zzalozyli ja i auto jezdzilo az niedawno znowu zaczelo sie grzac.i 3 dni mozna jezdzic normalnie a czasem przy naormlanej jezdzie trezba lac wody co 50km.wyjeli termostat i pelny obieg jest ale i tak sie grzeje.co robic pomocy
Opublikowano

a ta druga głowica była sprawdzana przed założeniem, czy kupiona i założona?? bo jeśli tak to pewnie była zepsuta, kupno głowicy do 2.5TDS (bo zapewne o TDS chodzi) to loteria z dużymi szansami na kupienie złomu

piszesz że ubywa płyn, a sprawdzałeś czy nie masz nieszczelności, czy gdzieś nie cieknie, np z chłodnicy??

czy samochód dymi na biało??

ps napisz gdzie tak dobrze spawali głowicę że zaspawali kanały, żeby już nikt z forumowiczów tam nie pojechał

widze że jesteś z warszawy, więc polecam zakład ze Starej Iwicznej, robiliśmy tam już wiele głowic i silników i nigdy nie było problemów

Opublikowano
A może poprostu ostatnim razem żle odpowietrzyli i trzeba dolewać płynu bo powoli sie sama ospowietrza.
Opublikowano
Jedno jest pewne jak jeden z przedmówców napisał wyżej że dokręcić głowicę. W ŻADNYM WYPADKU NIE DOKRĘCAJ PONOWNIE GŁOWICY!!! Przecież to absolutnie nie dozwolone!. To tak jak byś na swoje życzenie ją załatwił. POPĘKA!
Opublikowano
może po prostu nie wymieniliście śrub do przykręcania głowicy (zgodnie z zaleceniami producenta - obowiązkowo)