Skocz do zawartości

E-46 2004. 330D Nieodpala!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pompki paliwowe sprawdzone, pompa wysokiego cisnienia wymieniona o takich samych nr, czujnik cisnienia paliwa wymieniony, zawór cisnienia paliwa wymieniony a ona dalej nie pali. Pomocy!!!!! :mad2: :mad2:
Opublikowano
Jedyny sposób to podŁączenie do komputera i sprawdzenie czy podczas kręcenia rozrusznikiem wytwarzane jest wystarczające ciśnienie paliwa do uruchomienia silnika.
Opublikowano
Paliwo dostaje z baku z obu pompek a na listwie niema cisnienia.

PisaŁeś o ciśnieniu 4 Bary, a przy rozruszniku powinien mieć 100 Barów i po rozruchu ok 800. Pompa wysokiego ciśnienia nie dziaŁa.

Opublikowano
Paliwo dostaje z baku z obu pompek a na listwie niema cisnienia.

Sam odpowiedziałeś. Załóż inną pompę, ewentualnie sprawdź filtr paliwa i samo paliwo. Może cos gdzies przytkało.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Jeszcze jutro powalcze, a filter paliwowy ominąłem i dalej nic nie było, dzięki. Jak ktoś by jeszcze na coś wpedł w tym temacie to proszę o wiadomość.
Opublikowano
Jaka temperatura na dworze u ciebie ? (Zamarzło, albo zgęstniało) Jakie paliwo nalałeś ? Może nawet go nie ma , bo wskaźnik złe pokazuje ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
A mi się kiedyś ukręciŁo w tym silniku kóŁko na wypuście pompy ciśnieniowej. Łąńcuch pracowaŁ, a pompa staŁa w miejscu.
Opublikowano

Witam

miałem podobną sytuację w swoim 2.0d silnik inny ale zasada wtrysku ta sama. U mnie pompy w baku i pod autem podawały paliwo do pompy wysokiego ciśnienia a dalej cisza rozrusznik kręcił i nic. po podpięciu pod kompa wszystko ok wywalało tylko błąd wentylatora. Pierwszy mechanik sie poddał i powiedział że wina pompy wtryskowej (auto 40tys przebiegu) :duh:

Zaprowadziłem do speca od diesli i u niego na kompie pokazał sie błąd "blokada odjazdu" czy coś w tym stylu. Generalnie okazało sie że mam walniętego kompa (DDE). Wiec Kupno używki z allegro programowanie pod moje kluczyki u elektronika - wszystko ok 2000 ale teraz bryka śmiga aż miło.

Mam nadzieje że u Ciebie to coś tańszego ale objawy identyczne jak moje więc.... :(

Opublikowano
No nie jestem specjalistą ale pompa moim zdaniem jest podobna poza tym ja tez mam 2004. Pompa wygląda tak ze jest wężyk paliwowy od pompek z baku i przewód wysokiego ciśnienia podający paliwo na listwę i wtryski oraz elektrozawór. Więc weź pod uwagę też moje sugestie