Skocz do zawartości

E-46 2004. 330D Nieodpala!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pompki paliwowe sprawdzone, pompa wysokiego cisnienia wymieniona o takich samych nr, czujnik cisnienia paliwa wymieniony, zawór cisnienia paliwa wymieniony a ona dalej nie pali. Pomocy!!!!! :mad2: :mad2:
Opublikowano
Probably wytryskiwacze!! :)
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
Jedyny sposób to podŁączenie do komputera i sprawdzenie czy podczas kręcenia rozrusznikiem wytwarzane jest wystarczające ciśnienie paliwa do uruchomienia silnika.
Opublikowano
  • Autor
Ciśnienie sprawdzałem ma 4 bar, a wtryski nie leją.
Opublikowano
  • Autor
Czujnik polozenia walu wymieniony i nic.
Opublikowano
Kręci i nie odpala ? Rozumiem że paliwo podaje ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
  • Autor
Paliwo dostaje z baku z obu pompek a na listwie niema cisnienia.
Opublikowano

PisaŁeś o ciśnieniu 4 Bary, a przy rozruszniku powinien mieć 100 Barów i po rozruchu ok 800. Pompa wysokiego ciśnienia nie dziaŁa.

Opublikowano
  • Autor
Pompa wysokiego cisnienia jest zamieniona o takich samych nr. Mam program i sam mogę sprawdzić to ciśnienie ale go i tak nie ma.
Opublikowano

Sam odpowiedziałeś. Załóż inną pompę, ewentualnie sprawdź filtr paliwa i samo paliwo. Może cos gdzies przytkało.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
  • Autor
Jeszcze jutro powalcze, a filter paliwowy ominąłem i dalej nic nie było, dzięki. Jak ktoś by jeszcze na coś wpedł w tym temacie to proszę o wiadomość.
Opublikowano
Jaka temperatura na dworze u ciebie ? (Zamarzło, albo zgęstniało) Jakie paliwo nalałeś ? Może nawet go nie ma , bo wskaźnik złe pokazuje ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
  • Autor
To nie paliwo, paliwo się leje jak woda ognista a 330d stoi już tydzień i walcze z nią.
Opublikowano
A mi się kiedyś ukręciŁo w tym silniku kóŁko na wypuście pompy ciśnieniowej. Łąńcuch pracowaŁ, a pompa staŁa w miejscu.
Opublikowano
moze komputer nie daje sygnalu na wtryskiwacze, albo moze poleciala jakas sekcja w pompie i sie zapowietrzyla
Opublikowano
  • Autor
Ale pompa jest druga. A czy to jest norma że na rozruchu idzie paliwo na wtryski powrotem na wężyki przelewowe?
Opublikowano

Witam

miałem podobną sytuację w swoim 2.0d silnik inny ale zasada wtrysku ta sama. U mnie pompy w baku i pod autem podawały paliwo do pompy wysokiego ciśnienia a dalej cisza rozrusznik kręcił i nic. po podpięciu pod kompa wszystko ok wywalało tylko błąd wentylatora. Pierwszy mechanik sie poddał i powiedział że wina pompy wtryskowej (auto 40tys przebiegu) :duh:

Zaprowadziłem do speca od diesli i u niego na kompie pokazał sie błąd "blokada odjazdu" czy coś w tym stylu. Generalnie okazało sie że mam walniętego kompa (DDE). Wiec Kupno używki z allegro programowanie pod moje kluczyki u elektronika - wszystko ok 2000 ale teraz bryka śmiga aż miło.

Mam nadzieje że u Ciebie to coś tańszego ale objawy identyczne jak moje więc.... :(

Opublikowano
  • Autor
Ale ja mam 2004r a tam pompa jest inna.
Opublikowano
tez tak mialem i okazała sie ze spalił sie modul pompki paliwa moj nr 604463104
Opublikowano
No nie jestem specjalistą ale pompa moim zdaniem jest podobna poza tym ja tez mam 2004. Pompa wygląda tak ze jest wężyk paliwowy od pompek z baku i przewód wysokiego ciśnienia podający paliwo na listwę i wtryski oraz elektrozawór. Więc weź pod uwagę też moje sugestie
Opublikowano
  • Autor
Sprawdzę tak jak mówisz ten komputer i zobacze w tedy. Dzięki.
Opublikowano

Napisz koniecznie co było

Pzdr MC

Opublikowano
  • Autor
Jak dojde to tego co go boli to napewno się podzielę nowinką.