Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z pilota moge tylko otworzyc moje E46. niestety zamykanie nie dziala i musze robic to kluczykiem. Jak to naprawic??

O co chodzi HELP!!

Opublikowano

Centralny mam oryginalny w kluczyku (a raczej w 2 kluczyjach)

W jednym dziala jak opisalym w drugim w ogole nie działa

:(

Wiecie jak otworzyc taki kluczyk zeby wymienic baterie i przy okazji go nie uszkodzic? Jest to BMk z konca 2002r Pazdziernik.

Dzieki za pomoc

Opublikowano
Na odwrocie kluczyka masz prostokątną zaślepkę z miejscem na podważenie, zdejmij ją, pod nią o ile dobrze pamiętam jest śrubka albo dwie, odkręcasz, rozpoławiasz obudowe kluczyka i po sprawie.
Opublikowano
Mam 3 przyciski. Zakladajac ze kluczyk trzymam tak jak sie wklada do stacyjki, to otwieram drzwi lewym, tylna szybe prawym, zamykanie czyli przycisk srodkowy w ksztalcie znaczka bmw nie dziala :cry:
Opublikowano

Panowie, ostrożnie z radami!

w BMW od września 99 r. kluczyk jest nierozbieralny! (kolorowe logo) - zamiast baterii jest akumulator ładowany przez stacyjkę (włączony zapłon).

Proponuję zacząć od:

- sparowania kluczyka z autem (można samemu - opis był na forum)

- sczytania błędów - może jest problem z czujnikiem otwarcia drzwi - daje info, że drzwi otwarte i nie zamkną się.

- skończyć na wizycie w ASO celem sprawdzenia i ew. ustawienia Car memory i key memory.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano

Przyznaję że niw wiedziałem, mam autko z maja 99 i kluczyk mam rozbieralny ze zwykłą bateryjką.

W takim razie przepraszam kolegę za wprowadzenie w błąd. :D