Skocz do zawartości

padnieta pompa wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak skrece kierownice na maxa, az do oporu (pominmy fakt, ze nie powinno sie tak robic)...i mocno spadaja mi obroty (az silnik potrafi czasem zgasnac), to znak ze pompa jest padnieta? czy to moze cos innego?

Pompa ma jakis wyciek wogole (z dolu widac wyciek na laczeniach przewodow)....ale ATF jest idealny poziom .

Opublikowano

dziekuje. pocieszyliscie mnie :lol:

a czy wizualnie mozna poznac po czyms, ze trzeba wymienic pompe?

tak jak pisalem....w okolicach laczen pompy z przewodami (widac to od dolu) sa slady "przecieku". sa tam jakies uszczelki, ktore wystarczy wymienic, zeby sie nie lalo? a moze tylko wystarczy mocniej dokrecic?

Opublikowano
dziekuje. pocieszyliscie mnie :lol:

a czy wizualnie mozna poznac po czyms, ze trzeba wymienic pompe?

tak jak pisalem....w okolicach laczen pompy z przewodami (widac to od dolu) sa slady "przecieku". sa tam jakies uszczelki, ktore wystarczy wymienic, zeby sie nie lalo? a moze tylko wystarczy mocniej dokrecic?

Wizualnie nie. Ewentualnie zmierzyć ciśnienie w pompie. A jeśli chodzi o wycieki... poszukaj sobie moich postów - wałkowałem podobny temat z przewodami od wspomagania.. :)

Pzdr.

Opublikowano
na rynku są dostępne zestawy z uszczelkami i innymi duperelami do renowacji pomp. Mozna zamknąć się w stówce a pompa jeszcze pochodzi długo....tak słyszałem
Opublikowano

farmus: dzieki. pytam o pompe w zasadzie dla tego, ze moj "ulubiony" BM Servis w sopocie sugerowal jej wymiane (sprawdzenie polegalo na rzuceniu okiem...i dodatkowo wspomnieli o wyciekach na laczeniach przewodow - gdy o to zapytalem).

Swoja droga....bylem tam 2x i juz wiecej tam nie pojade (ostatnio musialem im zostawic auto i najechali jakies 30-40km...i nie szczypali sie z pedalem gazu (skasowali licznik kilometrow, ale zapomnieli o skasowaniu informacji na komputerze pokladowym;>))

(zupelnie tez nie rozumiem jak mozna bez pytania klienta zmienic mu ramki od tablic....na ich reklamowki)

a gdzie w trojmiescie mozna dostac/zrobic te przewody ?

Opublikowano
jeżeli to jest tylko pocenie się przewodu to bym tego nie ruszał, a co do przewodów to poszukaj używek na allegro lub poszukaj firmy która dorabia takie przewody
Opublikowano

pocenie....hmmm

w sumie ATF'u w zbiorniku nie ubywa, a na oslonie podwozia (czy jak to sie nazywa) nie ma sladow zadnych plynow. moze faktycznie sie poci tylko...