Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie wielkie forum a nic na temat łożysk w e34 :lol:.

Więc tak, łozysko w przednim lewym kole niedługo będzie się kwalifikowało do wymiany bo zaczyna być je słychać na zakrętach, rozglądałem się za cenami ale te odstraszają ok 400pln bo to cała piasta.

Moje pytanie brzmi: czy da sie wymienić same łożysko tzn wycisnąć je ze starej piasty jeśli tak to jakie oznaczenie ma to łożysko. Z ETK wynika że raczej się nie da, ewentualnie od tyłu po zdjęciu tej tylnej miseczki nr2, ale tam nic nie widać można sie tylko domyślać http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&prod=19911100&btnr=31_0196&hg=31&fg=10

Czy łożysko jest zamknięte, czy da się je ewentualnie nasmarować??

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
witanko.same lozyko nie da sie wymienic.lozysko przednie w kole jest zbudowane razem w piascie.wiec wymieniasz cala piasta i wstawiasz nowy i hej jazda!kupuj tylko nowe ja osttanio w e30 dalem za nowe 340zl hiszpanskie formy IRB.nigdy nie kupuj uzywanych.a co do wymiany musisz miec taki specjalny sciagacz ja samemu to zrobilem.1h dobra godzina roboty.pozdrawiam hej!

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

Kiokio - kombinujesz !! :D

Jak poczekasz do poniedzialku to jak nie zapomne to sie dowiem ile kodsztuje i jakiej firmy - moze da sie wywalczyc duza znizke !

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Ok dzięki chłopaki za odpowiedz, więc trza całą piaste wymienić :( , no ale cóż jak trzeba to trzeba. Może ktos z Was sie orientuje ile kosztuje taka piasta, może ktoś niedawno kupował, nie biorę pod uwagę InterCars'u bo ostatnio maja tam ceny z kosmosu :shock:

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
.nigdy nie kupuj uzywanych

a dlaczego nie - ja jak mialem wyjace lozyska kupilem kompletne McPersony po 100pln/szt i jezdze juz tak chyba ze 2 lata :) --- nie rozumiem w czym problem ...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
.nigdy nie kupuj uzywanych

a dlaczego nie - ja jak mialem wyjace lozyska kupilem kompletne McPersony po 100pln/szt i jezdze juz tak chyba ze 2 lata :) --- nie rozumiem w czym problem ...

Ja tam tez nie jestem za używanymi częściami, no chyba że blacharskie no i wszystkich innych których stan można ocenic organoleptycznie. Tobie Sarna akurat się udało, ale dla mnie kupować urzywane łożysko czy wahacz to za duże ryzyko, miałem keidyś przegodę z łożyskeim w kole przednim, nie było go słychac a na zakręcie pękło i zblokowało koło przy 100km/h na ostrym łuku, niewiele brakowało a nie rozmawiał bym tu z wami, musnołem sie lusterkiem o drzewo, dlatego jestem przewrażliwiony na punkcie łożysk, podejżewam że jeszcze z 50 tyś bym zrobił na tym swoim ale wystarczy że je słyszę na zakręcie i już mnie ciarki przechodzą

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
szansa na takie pekniecie lozyska jest bardzo mala = sam przyznasz ze bylbys wybrancem, rownie dobrze nowe ze sklepu moze walnac - a ja kupilem uzywane, tanio - a stan lozyska chyba latwo sprawdzic ;) nie ma oporow ani szumow i chodzi jak nalezy..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D