Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mam problem :( ogrzewaniem a mianowicie po wymianie płynu w całym systemie dmucha tylko gorące powietrze,odpowietrzyłem cały układ przez ta dużą srube i tą mniejszą na termostacie sprawdziłem też elektrozawory ich stan wizualny oceniam na idealny nie zauwarzyłem żadnych przerw na przewodach nie bardzo już wiem czego szukac gdy ustawię potęcjometr na zimne nadal wali gorace powietrze moze ktoś ma jakies dalsze podpowiedzi pozdrawiam skandi55
Opublikowano

kiedys miałem podobnie, odłączyłem klemy i póżniej juz wszystko działało

nie wiem czy ma to coś wspólnego może tylko zbieg okoliczności ale narazie jest OK

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
jesli caly czas daje gorace powietrze to znaczy to ze sa uszk. zawory do grzewania lub ich sterowanie. Sprawdz bezpiecznik pod nazwa haizungregelung a nastepnie na wtyczce przy zaworach czy przychodzi plus po wlaczeniu stacyjki. :roll:
Opublikowano

Może to być uszkodzona listwa sterująca komfortem wewnątrz kabiny, która znajduje się przed mikro filtrem , podpięta jest do niej dość wielka wtyczka i musisz to porozłanczać przy wymianie mikro.Znajomy miał taki sam przypadek , nowa to koszt ok 1000 zł. ale dobry elektronik zrobi Ci to za około 150zł.

Pozdro KANAP

Opublikowano
jesli caly czas daje gorace powietrze to znaczy to ze sa uszk. zawory do grzewania lub ich sterowanie. Sprawdz bezpiecznik pod nazwa haizungregelung a nastepnie na wtyczce przy zaworach czy przychodzi plus po wlaczeniu stacyjki. :roll:
Dzieki bardzo wiem dokładnie gdzie są zawory ale gdzie jest ich sterowanie
Opublikowano

Skandi jak juz Ci rece opadną i zagrzejesz się na max to pamietaj jest na to jeszcze jeden sposób :wink:

A że to profanacja to publicznie nie powiem jaki :P

Opublikowano
Mi mozesz powiedziec na PRIV :D

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Może to być uszkodzona listwa sterująca komfortem wewnątrz kabiny, która znajduje się przed mikro filtrem , podpięta jest do niej dość wielka wtyczka i musisz to porozłanczać przy wymianie mikro.Znajomy miał taki sam przypadek , nowa to koszt ok 1000 zł. ale dobry elektronik zrobi Ci to za około 150zł.

Pozdro KANAP

Listwa sterująca służy do regulacji obrotów dmuchawy,jest to tzw.szabla.A za temperaturę powietrza odpowiedzialne są elektrozawory,które regulowane są z konsolety z pokrętłami.

Opublikowano
Skandi jak juz Ci rece opadną i zagrzejesz się na max to pamietaj jest na to jeszcze jeden sposób :wink:

A że to profanacja to publicznie nie powiem jaki :P

Wiem dokładnie o co chodzi ale to dla mnie zbyt drastyczne pamiętam ze zlotu w Gdyni pozdrawiam srdecznie Irek