Skocz do zawartości

problem z akumulatorem + male usterki ;/ (prosze o pomoc)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem tu nowy wiec witam wszystkich bardzo serdecznie. otoz pare tygodni temy zakupilem bmw e36 325 i z 91 r i mam pare pytan , to jest silnik m50 tak ?? nastepnie mam problem bo na wyswietlaczu od komputera po wlaczeniu silnika wywala mi komunikat ze tempuratura wynosi -37 stopni jak to naprawic ,kolejno jak sie zaczely mrozu to padlo mi aku , podladowuje je trioche i zapalam silnik ale zawsze gdy chce nastepnie odpalic silnik to aku jest rozlaowadne ( ma 55 ah ile powinno byc) i czy to oznacza ze musze wymienic akumulator ?? narazie to chyba wszystko co chcialbym wiedziec

pozdrawiam

Opublikowano

Odnośnie akumulatora to 55ah to zdecydowanie za słaby!Powinien być powyzej 70Ah -72 albo 74 i z pradem rozruchu 640A.Może tak byc,ze poprzedni właściciel jak sprzedawał ci auto to wyciągnął akumulator,a wsadził ten na sztukę.Ten co masz jest po prostu za słaby,co w połączeniu z tym,że być może jest już stary i zużyty daje takie efekty.Trzeba tez pamietać,że wraz z spadkiem temperatury,spada tez pojemność akumulatora!

Podjedż do jakiegoś punktu gdzie sprzedają akumulatory-tam ci sprawdzą czy masz ładowanie i powiedza dokładnie jakie aku do twojego auta

Opublikowano

Ten akumulator to prawdo podobnie złom, i musisz go wymienić i tak jak pisał kolega na wiekszy.

Co do temperatury na wyświetlaczu to albo nie masz wcale czujnika temperatury zewnętrznej albo padł ewentualnie przewód sie uszkodził. Czujnik znajdziesz w lewym tunelu powietrza. Tym co chłodzi tarcze hamulcowe. Idzie on od zderzaka do nadkola. Jest on z boku wciśnięty

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki wielkie , a jak z tym silnik ktos wie jaki to typ skrzynia oczywiscie manulna ?? a i jeszcze jedno jak sa fabryczne glosniki w drzwiach e36 w sedanie, to one daja u mnie tylko wysokie tony , czy fabrycznie jest jakas zwrotnica wstawina czy takie glosniki ??

pozdro

Opublikowano
ok dzieki wielkie , a jak z tym silnik ktos wie jaki to typ ?? a i jeszcze jedno jak sa fabryczne glosniki w rzwiach e36 w sedanie, to one daja u mnie tylko wysokie tony , czy fabrycznie jest jakas zwrotnica wstawina czy takie glosniki ??

pozdro

jaki masz silnik i inne znajdziesz tu...wpisz 7 ostatnich cyfr/liter...http://bmwfans.info/original/. :mrgreen:

Opublikowano
Ten akumulator to prawdo podobnie złom, i musisz go wymienić i tak jak pisał kolega na wiekszy.

Co do temperatury na wyświetlaczu to albo nie masz wcale czujnika temperatury zewnętrznej albo padł ewentualnie przewód sie uszkodził. Czujnik znajdziesz w lewym tunelu powietrza. Tym co chłodzi tarcze hamulcowe. Idzie on od zderzaka do nadkola. Jest on z boku wciśnięty

Dokłądnie.Jak czujnik zreperujesz to też odrazu nie będzie temperatury tylko powoli będzie sie sama ustawiać.