Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem polega na tym ze nie mogę wyłączyć światła drogowego w prawym reflektorze.

W lewym wszystko jest ok, natomiast długie swiatło w prawym w ogóle nie reaguje.

Non stop swieci, nawet bez kluczyka w stacyjce. Oprócz tego w aucie wszystko działa bez zarzutu. Reszta świateł świeci jak należy.

Drogowe w lewym reflektorze jest 100% sprawne.

Próbowałem podmienić żarówkę, oprawkę... nic nie daje rezultatu.

Tak jakby w kablu był prąd non stop. Bez względu na pozycje manetki przy kierownicy.

Co z tym zrobic i czy czasem to nie grozi zwarciem jakimś i co za tym idzie pożarem :(

Może jest od tego jakiś przekaźnik ?

POMOCY :zdziwko:

Opublikowano
Coś się zwarło. Gdzie trzymasz samochód? Znajomy zostawił samochód w stodole u dziadków i wyjechał na 3 miesiące do stanów. Po powrocie udało się odpalić samochód ale miał dyskotekę - kontrolki świrowały, ciągle palił się lewy kierunek z przodu... Okazało się, że myszy pogryzły kabelki w instalacji (Audi 100).
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Coś się zwarło. Gdzie trzymasz samochód? Znajomy zostawił samochód w stodole u dziadków i wyjechał na 3 miesiące do stanów. Po powrocie udało się odpalić samochód ale miał dyskotekę - kontrolki świrowały, ciągle palił się lewy kierunek z przodu... Okazało się, że myszy pogryzły kabelki w instalacji (Audi 100).

... nie spomnę o tym, że niejeden rozrząd (tyle, że przy pasku!!!) zniszczyły

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Witam,

Panowie macie uszkodzodzony moduł świateł, tez to miałem w swojej.Koszt takiego modułu (kiedys) to 800 zł :mad2: .Też wyjąłem wtyczke :D

Opublikowano

dzięki za sugestie. auto trzymam na podwórku.

myślałem że może troche wilgoci gdzieś się dostało...

z wypowiedzi wszystkich z którymi rozmawiam wynika,

że to jednak chyba LCM :/ da sie to podmienić z innej E39 ?

np z anglika przywiezionego na organy ?

Opublikowano

już poprawiłem podpis :) od pewnego czasu posiadam E39 :P

no to jak podejdzie od anglika ? czy sa jakies różnice ?

Opublikowano
Z tego co miałem do czynienia z Carsoftem wynika, że w LCM zapisane są VIN i przebieg. Czy w takim układzie zamontowanie używki nie będzie się wiązało z nieuniknioną wizytą w ASO, żeby przeprogramować LCM? Hmm... chyba, że to nie robi różnicy, a LCM mimo "przeszczepionych" danych będzie działać będzie bez zarzutu... Może ktoś to już przerabiał??? Ja póki co nie :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
przepraszam ze na dwa razy sie rozpisuje....... nie trzeba modulu dawac do przeprogramowania czy innych wariactw, poprostu przelutuj ,wsadz ,podlacz i wszystko bedzie jak trzeba. pozdrawiam