Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym sie podzielić pewną uwagą otóz skończył mi się płyn do spryskiwania szyb i jeżdziłem parę dni bez płynu. Dziś wlałem płyn chciałem spryskać szyby i nic. Słychać, ze pompa wyje a płyn nie leci. Podejrzewam, że zamarzły mi przewody albo dysze spriskiwaczy. Jeżeli do jutra się z tym nie uporam to podzielę się uwagami co mogłobyć tego przyczyną. Pozdrawiam
Opublikowano

Witam.Może być też tak że się zapchały jakimś syfem.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
dokładnie, też miałem problemy ze spryskiwaczami w E-36. rozkręcałem, wymieniałem, a po pewnym czasie znów słabo albo wcale nie działały. najlepiej pomaga przedmuchanie sprężarką. wiem że to brutalna metoda, ale skuteczna :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przerabialem ten problem w mojej e36 miesiac temu. Jedynie wymiana elementu oznaczonego nr. 13 pomogła. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=61_0070&hg=61&fg=45

Wedlug opisu to maly filterek. Diagnoze proponuje zaczac od zdjecia przewodu spryskiwacza sprzed filtra i wlaczeniu sprysku. Jak bedzie leciec to wtedy filtr wypiac i do koncowek. Jak plyn zasowa to filterki do wymiany. Cena w ASO w niemczech 2,53Euro/szt.