Skocz do zawartości

Cisnienie na cylindrach CD.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla nie wtajemniczonych:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=67885

Auto zostalo dzis pomierzone na probie olejowej wraz z manometrem wkrecanym, wyniki:

1. Bez oleju: 14.3, 14.1, 13.8, 13,9.....

2. z olejem 14.4, 14.6, 14.1, 14,7

Sorrry ale to wyklucza nieco poprzednia teze wraz z remontem....

Obecnie zastosowano wkrecany manometr firmy Stanley, za pomiar zabulilem 150zl....

Panowie powiedzieli, ze wymienia uszczelniaczy na zaworach, bez sciagania glowicy za ok 250zl- 300zl...

Jesli pozniej bedzie nie tak to pierscionki u nich ok 500 + czesci.....

wiec dalej nie wiem co mam robic, auto ma kompreche jak ideal, podobnie jezdzi.... Jedynie Pali jak smok (11-15) a sonda dziala wrecz idealnie...... + wezmie olej ok 100ml na 100km...

Opublikowano
kapresje moze miec a olejowego pierscienia bedzie brak / Masz trzy pierscienie dolny olejowy puszcz , zrob inaczej zaloz uszczelniacze i pojezdzij jak bedzie ok to ok ajak bedzie bral moze brac nawet wiecej ! to bedzie wiadomo ze dol do zdjecia . dlatego wiecej bo zawory beda szczelne i nastapi wsysanie przez kapresje oleju . do garow . PELEN standarcik .cosik mi sie zdaje ze uszczelniacze ktos wymienil i dlatego taki efekcik .