Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy to normalne, ze jak na luzie "przygazuje" (np do 6 tys obr) i puszcze gaz..... to obroty wroca na swoje miejsce (700 obr/min ?) dopiero po jakich 2 sek?

Czyli...szybko sie wkreca, ale wyraznie wolniej "oddaje".

wczoraj sprawdzalem w aucie znajomego (e46 318) i nie bylo u niego takich objawow (chociaz nie wiem czy jest sens porownywac, bo to przeciez inny silnik).

Opublikowano

to byloby wytlumaczenie sytuacji....jesli pedal wracalby rownomiernie ze spadaniem obrotow....

A tutaj pedal wraca szybciutko....a obroty dalej "stoja"

chyba, ze faktycznie linka.... sprawdze.

dzieki :)

Opublikowano
co to znaczy stoja malo precyzyjnie okreslone czy po przegazowce leca a potem stoja na 1000i powoli opadaja na 700 . czy puszczasz gaz a one stoja na 6000 i powoli opadaja , ?
Opublikowano

witas...juz wyjasniam.

daje gaz do 6000 i gwaltownie puszczam.

i teraz....

najpierw obroty utrzymuja sie przez chwile w okolicach wlasnie 6000, a nastepnie powoli opadaja do 700. powoli czyli kilka ladnych razy wolniej niz przy wkrecaniu. calosc "procedury opadania obrotow" trwa ok 2 sek od momentu puszczenia gazu

moze to normalne, a ja sie czepiam? nie wiem wlasnie

Opublikowano
troche tego nie rozumialem ale poki sie tego nie zobaczy to trudno cos powiedziec moze dragon ma racje .nawet nimoge sie mojego krytyka wiedzy samochodowej nieczego spytac bo spi lerzac na kolanach i mruczy .nie raz pomagal reperowac niejedna bmw stukajac ogonem po moej twarzy jak lerzalem pod fura lub szukajac myszek w kartonie z kluczami Ale teraz nic z tego zaczyna chrapac po kociemu .
Opublikowano
Witas, u mnie dzieje sie własnie tak jak mówisz, spada normalnie zatrzymuje sie na 1000 potem spada, czasem nawet dłużej postoi na 1000, może byc to wina potencjometru? jest cos jeszcze co mogło by za to odpowiadać??
http://img209.imageshack.us/img209/1844/325tdssqq4ea0ht5.jpg
Opublikowano
ale tak ma byc to jest dopalanie gazow i miszanki wlasnie przytrzymanie i po chwili opadanie zalerzy od ilosci mieszanki nie spalonej chodzi o ekologie wrzystko ok jak to nie wystepuje to znaczy ze cos jest zle