Skocz do zawartości

silnik krokowy lub jak kto woli nastawnik wolnych obrotów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie.

Czy nastawnik może wydawać z siebie jakieś dziwne podejżane dzwięki typu tykanie a nawet "warczenie" podczas pracy silnika ???dodam,że po nagrzaniu silnika jakby się to nasila.

czy komputer coś podpowie ???.

Opublikowano

właśnie nie wiem dlatego tu pytam.

Wcześniej myślałem,ze to może być wtryskiwacz wstępny czy coś takiego.ale nie mam pewności.a odgłosy dochodzą z kolektora ssącego tak przynajmniej się zdaje.

Opublikowano
właśnie nie wiem dlatego tu pytam.

Wcześniej myślałem,ze to może być wtryskiwacz wstępny czy coś takiego.ale nie mam pewności.a odgłosy dochodzą z kolektora ssącego tak przynajmniej się zdaje.

Nie pomogę ale z tego co przeżyłem to z warczącym krokusem się nie spotkałem :wink:

Opublikowano
niestety moze one zawsze tykaja jak przekrecisz kloczyk a warcznie moze wchodzic w gre bo jesto silnik z uzwojeniami i jak sie zaczyna rozpadac to moze dostawac zwarcia wewnatrz wlasnie gdy dostaje temperaury . kolektor dziala jak tuba i nasila ten odglos , podmien go na inny i sprawdz , nim staniesz w polu zima
Opublikowano

ok.a czy jak pojadę na kompa to może mi coś on wskazać ???

czy coś zdiagnozuje?.

a czy ktoś się może orientuje w cenie takiego nastawnika?.

Opublikowano

...chętnie bym to zrobil ale nie mam w okolicy nikogo z takim autem...przynajmniej nie znam.może podjadę na kompa tyle,że to nie po drodze i muszę zrobić ze 140 km.się obaczy.

pzdr.

Opublikowano

...chętnie bym to zrobil ale nie mam w okolicy nikogo z takim autem...przynajmniej nie znam.może podjadę na kompa tyle,że to nie po drodze i muszę zrobić ze 140 km.się obaczy.

pzdr.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam.

sprawa rozwiązana.

bylem w aso i szybko znaleźli przyczynę brzęczenia.

uszkodzony zawór regulacji długości kolektora ssącego,nieżle brzmi ale to po prostu taka kwadratowa puszka którą przykręca się do kolektora i są tam dwie plastikowe klapki,które posiadały oznaki zmęczenia i sobie brzęczały.koszt 560 PLN. :cry2: