Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem kiedyś E32 735 automat i było tak, że padł komputerek skrzyni (3tys. złotych naprawa) i był tylko drugi bieg...Spalanie wynosiło 30 litrów na 100km w miescie bo w trase bałem się nią wtedy jeździć...Uważajcie, żeby nie poszła wam wilgoć do wnętrza, szczególnie pod fotelem kierowcy, bo to może was drogo kosztować...Później zrobiłem SWAP na 2.4 TD (od 5er z 1987roku) i było elegancko, osiagi prawie takie same, a spalanie 12 litrów ropy na 100km
Opublikowano
Dziś musze przegląd zrobić bo koledzy się ze mnie śmieją. :norty:

Co będzie jak mnie polonez wyminie?? :mad2:

Mnie kiedys skoda z lat 80-tych wyprzedzila :D

Mialem wtedy problemy z gazem i cewkami, przy przyspieszaniu gasl silnik jak strzelil kolektor... no to jechalem sobie 40 :D

Swoja droga zabawne to bylo ;)

A na powaznie, moze bys dolal jakichs preparatow typu stp do czyszczenia wtryskiwaczy?

Pozdrawiam
Opublikowano

BMW E34 m50b25 z skrzynia 5HP18 ma 9,5 do setki

jezeli takowa vectra miala by mniej tzn ze cie wyprzedzi. trzeba sprawdzic ile ma vectra i bedzie wszystko jasne.

moja slicznotka ma tak ze jak jade sobie dluzszy czas na prog ekonomy i nagle na swiatlach chce sobie podniesc adrenaline i wrzucam sport to autko tak jakby nie mialo pelnej mocy, tak jakby myslala ze nie chce miec sporta tylko chce wyprzedzic tira i tyle.

ale jak stane na kolejnych swiatlach i ruszam to czuje ze ONA juz wie co mi po glowie chodzi i pokazuje swoj ukryty pazur az do momentu kiedy znow wlacze ekonomy.

pewnie ktos madry w BMW stworzył mi jej taki fajny program

:dance: :dance:

Opublikowano

Katalizatorów brak :( poprzedni właściciel zamontował strumienice. Jutro jadę jeszcze raz na kompa. Biorę z kumplem laptopa do auta i jedziemy w trasę zobaczyć jak podczas jazdy zachowują się parametry.

Z tabeli wynika ze jego vectra jest wolniejsza 1s (X 16 XEL)

http://www.vectraklub.pl/porady/23-dane_tech_vb.htm

Więc może i wsyztsko jest OK bo BMW starsze o kilka lat i na LPG.

ALe powinny iść równo a nie zostałem w tyle o 100m na odcinku 500m

Opublikowano

Witam.

Ale panika się tu wkradła, Vectra "objechała" BMW, co robić ???

Najlepiej. Namierzyć gościa, skasować mu "fure" niech se jaj nie robi. :twisted2:

Sorry za szyderstwa , ale tasię czasami zdarza.

Opublikowano
Witam.

Ale panika się tu wkradła, Vectra "objechała" BMW, co robić ???

Najlepiej. Namierzyć gościa, skasować mu "fure" niech se jaj nie robi. :twisted2:

Sorry za szyderstwa , ale tasię czasami zdarza.

Chyba ze motorzystom :) Nam sie to normalnie nie zdarza :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

TAS55 mistrz celnej riposty.

Jadąc motocyklem, owszem czasami mnie wyprzedzają, ale tylko wtedy gdy ja tego chce.

Jeśli uwarzasz że jest inaczej, zapraszam do testu,

ale ostrzegam - będzie bolało !!!

Koniec OT

Pozdrawiam BMW - Maniaków :cool2:

Opublikowano

Jadąc motocyklem, owszem czasami mnie wyprzedzają, ale tylko wtedy gdy ja tego chce.

Koniec OT

OK, siadam w M3 i wybieram trasę, ostrzegam że będzie kręta.... i OSTRZEGAM - będzie bolało!!!

Pozdrawiam maniaków "przecinaków" :wink:

Opublikowano

Koniec OT

Dziękuję za zaproszenie, staram si rywalizowac tylko w swojej klasie, tym bardziej ze znam mozliwosci CBRek i im podobnych... Oczywiscie przy najblizszej okazji sprawdzę jak wypada Bunia kontra Vectra :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

ja przeżyłem trochę większy wstyd na trasie za miastem ucinałem pogawędkę przez telefon a tu nagle ni stąd ni z owąd jakiś różowo sraczkowy maluch mnie wyprzedza :jawdrop: ale jego radość trwała krótko :twisted2:

a do rzeczy nie ścigam się z nikim ale wiem że trzeba dużo mocniejszego silnika żeby wyprzedzić bunie

Opublikowano

Instalacja LPG to sekwencja firmy bigas. nowe wtryski i parownik po regeneracji.

Wczorej jadać z laptopem podpiętym i śledząc parametry jakoś dziwnie zachowuje się przepływomierz, jakby miał standardowo wgrane parametry-tak jakby jechał na zastępczych., ale nie pokazuje błędu.

A jakby coś było jednak źle z pzrepływomierzem to nie miał by odejścia, a jakby było ze spalaniem?

Opublikowano

Dziękuję za zaproszenie, staram si rywalizowac tylko w swojej klasie, tym bardziej ze znam mozliwosci CBRek i im podobnych... Oczywiscie przy najblizszej okazji sprawdzę jak wypada Bunia kontra Vectra :)

nie traf na 2.5 V6 bo jak nie będzie ślisko to cię dobry "kierownik" pozamiata

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Miałem kiedyś E32 735 automat i było tak, że padł komputerek skrzyni (3tys. złotych naprawa) i był tylko drugi bieg...Spalanie wynosiło 30 litrów na 100km w miescie bo w trase bałem się nią wtedy jeździć...Uważajcie, żeby nie poszła wam wilgoć do wnętrza, szczególnie pod fotelem kierowcy, bo to może was drogo kosztować...Później zrobiłem SWAP na 2.4 TD (od 5er z 1987roku) i było elegancko, osiagi prawie takie same, a spalanie 12 litrów ropy na 100km

no to nie wiem co to miałeś za 3.5 w tej e32 skoro potem silnik 2.4TD nie chodził gorzej.nie pamiętam ile dokładnie ma KM 2.4TD ale chyba cos ok 115 a 3.5 ma 211 to moim zdanie kolosalna róznica i nie wiem jak to mogło sie zdarzyć że "osiagi prawie takie same".

I panowie teraz do wszystkich.chłopak ma poważny problem a kazdy zaczyna pisac z czym ma szanse a z czym nie ma.ja mam kumpla co ma 1.8is i nikt nie moze go objechac 2.5 e34 czy nawet e36.macie głowę?a jak ktoś nie wierzy to zapraszam do sando :) (do kolegi TSA55-mówie o myszy co pracuje w centro stalu)

Skoncentrujmy sie na tym zeby racjonalnie pomyśleć i pomóc koledze...

pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Mało dokładny pomiar przyspieszenia dokonałem dziś jadąć do pracy. Stoper w reke i sam sobie puszczam czas. Co się okazuje do 100km/h mam 16,2s. Średnia z 3 pomiarów I-15,2s II-17s III-16,4s. Pomiar mało precyzyjny, ale 3 razy o 5s ciężko byłoby się pomylić. Dziś postaram się pozyczyć przepływomierz i sprawdzę na innym czy coś się zmieniło.
Opublikowano
Mało dokładny pomiar przyspieszenia dokonałem dziś jadąć do pracy. Stoper w reke i sam sobie puszczam czas. Co się okazuje do 100km/h mam 16,2s. Średnia z 3 pomiarów I-15,2s II-17s III-16,4s. Pomiar mało precyzyjny, ale 3 razy o 5s ciężko byłoby się pomylić. Dziś postaram się pozyczyć przepływomierz i sprawdzę na innym czy coś się zmieniło.

to zdecydowanie za dużo

a ha a katalizator czasem ci się nie zapchał moze tą drogą pójść

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Sprawdz może jeszcze zaciski, wiem prozaiczny powód ale miałem tak w e36 co prawda spalanie było tylkio ciut wieksze, ale odejscie ze skrzyzowania i rozpedzenie auta czułem jakby coś go przymulało, apropos vectry 2,5v6 ja wymiekłem hehe niestety, ponieważ moc taka sama a vectra lzejsza :lol: