Skocz do zawartości

Montarz autoalarmu. Czy moje podejrzenia są trafne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wkrótce będę montował autoalarm. Mniejsza o firmę, ale ponoć dobry jak na taką cenę (ok. 240zł). Moje pytanie dotyczy najlepszego miejsca, gdzie wpinać się w wiązkę i zainstalować centralkę. Kolega mówił, że najlepiej pod kierownicą, gdzie idzie wiązka. Ja natomiast pomyślałem, że schludniej i wygodniej może będzie jak zainstaluję centralkę pod tylną kanapą, koło przekaźników i akumulatora i tam się wepnę. Ale nie wiem, czy znajdę tam wszystkie interesujące mnie przewody (kierunkowskazy, klakson, czujniki zamknięcia drzwi, pompa paliwa), i czy centralka będzie łapała sygnał z pilota (radiówka). Jak Wy to zrobiliście u siebie?
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Witam ja u siebie zamontowałm pod kierownicą, ale miałem uszkodzony poprzedni alarm wiec wystarczyło tylko podmienic kable :norty: według mnie najlepiej jest pod tylna kanapą bo tam są prawie wszystkie połączenia łącznie z centralnym zamkim i domykaniem szyb a i do pompy paliwa też daleko nie jest. Jesli chodzi o kierunki to poprowadz kable pod wykładziną bagaznika do tylnych lamp i masz komplet :D
Adam
Opublikowano
witam.ja ostatnio do swojej beci zamontowalem - moze nie alarm ale odciecie rozrusznika (modul KD2006 z allegro) i cala centralke wraz z wpieciem sie w kable zamontowalem przy kierownicy.natomiast jak szukalem kabli to znalazlem cala centralke fabryczna od centralnego i alarmu pod tylnia kanapa - jest ona radiowa i normalnie dziala pilot.takze jesli zamontujesz pod siedzeniem to nie ma to zadnego znaczenia.zalezy tylko od ciebie - aczkolwiek alarm alarmowi nie rowny.
Opublikowano
standardowym rozwiązaniem jest umieszczenie centralki koło bezpieczników ale podobno najlepiej chronią autko te montowane niestandardowo więc pomysł z montażem pod kanapą wydaje się dobry i sensowny skoro nie ma komplikacji z przewodami.czytałem kiedyś o czujniku który montuje się w podsufitce i ostrzega intruza jeśli zbliży się do samochodu 1 metr co wy na to? a może ktoś ma takie cacko zamontowane dajcie odpowiedź :mrgreen: