Skocz do zawartości

zgasl i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,panowie potrzebuje pomocy.Jakis czas mialem spokoj z moja piatka e34, az do dzis, przejechalem okolo 100 km w tym czasie czesto gasilem i zapalalem motor bez problemu i nagle po normalnym zgaszeniu nie chce odpali , rozrusznik kreci, paliwko jest a on nic tak jakby delikatnie zalapywal tak na sekundke i gasnie jakby nie dostawal benzyny. autko ma 2,5 literka vanos na sekwencji lpg tartarini pierwszwj generacji. jesli ktos wie co mu dolega to prosze o pomoc. pozdrowienia dla wszyskich fanow BMW.
Opublikowano
witam ,panowie potrzebuje pomocy.Jakis czas mialem spokoj z moja piatka e34, az do dzis, przejechalem okolo 100 km w tym czasie czesto gasilem i zapalalem motor bez problemu i nagle po normalnym zgaszeniu nie chce odpali , rozrusznik kreci, paliwko jest a on nic tak jakby delikatnie zalapywal tak na sekundke i gasnie jakby nie dostawal benzyny. autko ma 2,5 literka vanos na sekwencji lpg tartarini pierwszwj generacji. jesli ktos wie co mu dolega to prosze o pomoc. pozdrowienia dla wszyskich fanow BMW.

podejrzewam czujnik obrotów wału korbowego ( nawet mam taki do sprzedania)

Opublikowano
  • Autor
witam mam juz odpowiedz co dolega mojej piateczce, to nie czujnik tylko pompka paliwa wyciagnela kopyta, kuplem na allegro za 150 zl uzywana i mam nadzieje ze bedzie ok. pozdrawiam
Opublikowano
A to tez ciekawe ze mimo padnietej pompki paliwa na gazie tez nie odpaliła...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
  • Autor
no wydaje mi sie , a moze sie myle, ale sekwencja lpg ma to do siebie ze nie przerzuci na gazownie jak nie pobiega chwile na benzynce( u mnie jak cieply motor to okolo 40 sekund)? chyba ze ktos zna jakis patent zeby na rozgrzanym motorze palic na gazie ? to chetnie pocwicze bo w wiekszosci jezdzimy z zonka po miecie i ciagle moja mala chlonie paliwko, a potrafi sporo wypic , gazownia zawsze tansza ,czekam na podpowiedzi , pozdrawiam
Opublikowano
no wydaje mi sie , a moze sie myle, ale sekwencja lpg ma to do siebie ze nie przerzuci na gazownie jak nie pobiega chwile na benzynce( u mnie jak cieply motor to okolo 40 sekund)? chyba ze ktos zna jakis patent zeby na rozgrzanym motorze palic na gazie ? to chetnie pocwicze bo w wiekszosci jezdzimy z zonka po miecie i ciagle moja mala chlonie paliwko, a potrafi sporo wypic , gazownia zawsze tansza ,czekam na podpowiedzi , pozdrawiam

"sekwencja" :oops: nie doczytałem. Czyli mamy wyższość instalacji starszej generacji nad sekwencją. W sekwencji pompa padnie i stoisz. Tu mozesz sie ratowac przełącznikiem...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
nie wiem , moze sie komus naraze, ale jesli kogos nie stac na paliwo do 2.5 litrowego BMW to moze powinien poszukac czegos o mniejszym litrazu ... naprawde pisze to bez ironii bo sam jezdzilem 2.9 litrowym scorpio z gazem i powiedzialem nigdy wiecej... silniki samochodow przystosowane sa ( i tak zaprojektowane) do zasilania benzyna badz olejem napedowym i coz... tak jak czlowiek moze teoretycznie jesc tylko kartofle i bedzie zyl ale...
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
nie wiem , moze sie komus naraze, ale jesli kogos nie stac na paliwo do 2.5 litrowego BMW to moze powinien poszukac czegos o mniejszym litrazu ... naprawde pisze to bez ironii bo sam jezdzilem 2.9 litrowym scorpio z gazem i powiedzialem nigdy wiecej... silniki samochodow przystosowane sa ( i tak zaprojektowane) do zasilania benzyna badz olejem napedowym i coz... tak jak czlowiek moze teoretycznie jesc tylko kartofle i bedzie zyl ale...

Wniosłeś tą wypowiedzią wiele do naszego życia. Temat postu był inny, ale Twoje uwagi sa bardzo cenne i godne przemyślenia. Myślę że jutro rozejrzę sie za Daewoo Tico i od razu sprawdzę czy broń Boze nie ma tam zamontowanego gazu. Może jakos wyrobię na benzynę do Niego :lol: :twisted2:

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

To jest mój pierwszy post na tym forum, ale muszę napisać.

Johann, a dlaczego, jeśli robię np 50 tyś km rocznie, nie mam jeździć na gazie jeśli nie sprawia mi żadnych problemów a daje mi 50% oszczędności?:?: :?: ?

Widać trafiłeś scorpiakiem na gazowników popaprańców, albo autko miałeś niesprawne.

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano
  • Autor
no to rozpetalem awanture , ale kazdy postepuje tak jak mu sie podoba, i tu ciekawostka ja tez jezdzilem zagazowana skorupka i to bylo piekne!a moja mala bejka byla juz zagazowana i choc lubie czasem nacisnac guziczek z czerwona dioda zeby jakiegos maluczkiego kozaczka wciagnac moim kombiaczkiem to jestem praktycznym ludzikiem i niestety musze troche oszczedzc bo jak mozna to trzeba, a moj szef mowi "A ROPA SIE KONCZY I CI POTEM ?" :naughty: ,no ale do meritum ktos wie jak ominac zasade sekwencji lpg odpalania na benzynie , bo chyba o to tu chodzilo :roll: a wiosna i tak bede jezdzil rowerkiem do pracy bo zdrowiej i oszczedniej!!! :clap: , pozdrawiam
Opublikowano

Nie wiem czy jest to możliwe, być może gdyby pogrzebać w komuterku od gazu to by się coś znalazło, aczkolwiek jeśli nie można, to jest to czymś spowodowane.

PS:ja jeździłem w pracy moją 525i kombi (odcinki często po 500-1000metrów) więc raczej na benzynce chodziła większość czasu - kupiłem VW polo'92 za 2,5 tyś :) a betka w dalsze podróże.

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano
a wiosna i tak bede jezdzil rowerkiem do pracy bo zdrowiej i oszczedniej!!! :clap: , pozdrawiam

Polecam Ci zapisać się do forum rowerowego. Rower pewnie bedziesz miał brz przezutek. Jak ktos nie ma sily pedałować to niech na piechotę chodzi a nie zmienia przełożenia :mrgreen:

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
"A ROPA SIE KONCZY I CI POTEM ?"

Gwarantuję Ci.. nie dożyjesz tego momentu...

Co do LPG - wiadomo, zdania są podzielone. Jeden lubi truskawki a drugi jak mu nogi śmierdzą.....

Przepraszam za OT

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
  • Autor
ej TSA 55 zapisz sie partii starych piernikow pierdzacych w sedes ,widze ze wiekszosc z kolegow odwiedzajacych forum to jakies mamin-synki a nie prawdziwe chlopaki jezczace BMW jak wam tatus za zdanie matury kupil bmw to sobie nim jezdzij ludziku i nie wpasowuj sie do miana fana tej marki , smarkacze po lizaka i do domu , a ja siedze w garazu ,grzebie sobie w swojej piatce i jestem HAPPY bo to moja fura i ja o nia dbam !!! jak ja wykonczy lpg wsadze jej nowe serducho (motor) i dalej bedzie wycinal bolkow w malolitrazowych i oszczednych bezyniaczkacz , sory ale trocze mnie ponioslo do wszystkiego trzeba dorosnac macie czas mlpodzi-gniewni pozdro dla fanow BMW a reszta niech ... robi co chce ! w koncu jestem kulturalny,nara
Opublikowano

to TSA55 masz cos do gazu? :8)

Powiem tyle, ze lepiej gaz niz diesel, i watpie zebym kiedykolwiek zmienil zdanie. Chce poszalec, przelaczam na pb i tyle... A na lpg za duzo km nie traci... ~20.

Pozdrawiam
Opublikowano
to TSA55 masz cos do gazu? :8)

Powiem tyle, ze lepiej gaz niz diesel, i watpie zebym kiedykolwiek zmienil zdanie. Chce poszalec, przelaczam na pb i tyle... A na lpg za duzo km nie traci... ~20.

Ja? Ja popieram gaz bo sam mam, czytaj dokładniej posty.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
ej TSA 55 zapisz sie partii starych piernikow pierdzacych w sedes ,widze ze wiekszosc z kolegow odwiedzajacych forum to jakies mamin-synki a nie prawdziwe chlopaki jezczace BMW jak wam tatus za zdanie matury kupil bmw to sobie nim jezdzij ludziku i nie wpasowuj sie do miana fana tej marki , smarkacze po lizaka i do domu , a ja siedze w garazu ,grzebie sobie w swojej piatce i jestem HAPPY bo to moja fura i ja o nia dbam !!! jak ja wykonczy lpg wsadze jej nowe serducho (motor) i dalej bedzie wycinal bolkow w malolitrazowych i oszczednych bezyniaczkacz , sory ale trocze mnie ponioslo do wszystkiego trzeba dorosnac macie czas mlpodzi-gniewni pozdro dla fanow BMW a reszta niech ... robi co chce ! w koncu jestem kulturalny,nara

Powiem tak. Chciałbym w jakiklowiek sposób odopowiedzieć ale nie potrafię. Jeżdze na gazie, samochód sam sprowadziłęm sobie z Włoch. Zasuwam przy nim tyle ile mogę i na prewno jest w o wiele lepszym stanie niż Twój. Maturę mialem prawie 13 lat temu, pracuję w hurtowni czesci więc montuję tylko to co najlepsze, tankuję furę do pełna a tu jakiś frajerzyna nie wiadomo skąd pisze durny post. Bez sensu, bez logiki. Nawąchałeś się to odczekaj az Ci przejdzie i pisz posty po tym jak przeczytasz. Nigdy wczesniej. Nie mąć spokoju tego forum!

Bandite Motor Wagen