Skocz do zawartości

Problem z woda !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem . Niewiem co sie dzieje. W zbiorniczku wyrowawczym stan wody jest dobry. A jak jezdze to czasmi mi sie zapali pomaranczowa kontrolka. Czesciej natomiast jak wylacze samochod. Co to moze byc. Bo juz zglupialem.
Opublikowano
jaka pomaranczowa kontrolka , daj wiecej info , czy sie grzej , czy jest ogrzewanie itp

Sprawa wyglada tak. Ogrzewanie jest dobre, jak jezdze to sie nie grzeje problem zaczyna sie jak stoje w korku ale to podobno cos w viskiem ale niewiem, temp. zaczyna wariowac. A jezeli chodzi o kontrolke to niewiem wydaje mi sie ze to jest od stanu plynu chlodniczego i zadna inna nie moze chyba byc.

Opublikowano

Z mojego punktu widzenia na poczatku proponuje zrobic test zegarow zeby byc pewnym ze nie wariuje zegar.

Dwa pytanie czy jesli masz wysoka tep czy patrzales czy nie sadzi wody ?

Dotykales wezy czy naprawde sa zagotowane moze czujnik jest walniety ?

Bardzo ciezko cos powiedziec moze termostat sie zacina na malym obiegu,ja mialem podobnie ale raz auto mialo tem a raz nie.Mialem walniety termostat nie domykal sie poprostu.

Jeszcze jedno moze cos sie dzie z pompa wody ? no i oczywiscie ostatnia sprawa visco ?

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Jeżeli stoisz w korku i sie przegrzewa to raczej wisko ci padło.

Jak padnie termostat to zacznie ci się przegrzewać kiedy tylko go zagrzejesz.

A kontrolka " na trasie " też się czasami zapala?

Opublikowano
Jeżeli stoisz w korku i sie przegrzewa to raczej wisko ci padło.

Jak padnie termostat to zacznie ci się przegrzewać kiedy tylko go zagrzejesz.

A kontrolka " na trasie " też się czasami zapala?

Powiem tak. Nie ma reguly czy trasa czy miasto. Po calej nocy w garazu przejechalem 10m i sie zapalila. lub po calym dniu przy kazdym wylaczeniu samochodu tez sie zapala. Wlasnie odpowietrzylem uklad ale caly czas to samo.

Opublikowano
jesli ci plyn nie wywala i sie nie grzeje sprawdz czujnik temperatury , jesli nie pomoze to dam ci namiar na elektryka ktury za podlaczenie do kompa bieze 50zl , jest to w Plonsku prawdopodobnie jest dobry szuka asz znajdzie , musze sie najoierw upewnic i to sprawdzic bo dopiero co dostalem namiary , sprawdz jeszcze waz od dduzego obiegu czy jest goracy jak tem pujdzie ci gore , jesli nie to moze to byc termostat , po prostu sie nie otwiera , tani sposob to zdemontuj termostat i i sprubuj bez niego , jest troszke roboty ale zaoszczedzisz 50 jesli jest dobry
Opublikowano

na zimnym silniku sprawdz poziom plynu .

zapal silnik i zobacz pod korkiem , tam jest taka dziurka z ktorej ma wylewac sie malym strumieniem plyn. powinno to byc juz na wolnych obrotach. Jesli nic sie nie dzieje to dodaj troszke gazu i wtedy zobacz. Jesli dalej nic to mozesz wyjac pompe wodu i obejrzec ja gdyz czesto sie zdarzalo ze plastikowy wirnik pompy po prostu rozlatywal sie