Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Spaliła mi się żarówka z tyłu gdy odkręciłem lampę zauważyłem że jest tam strasznie mokro co okazało sie z lampy poprostu wylewała się woda :-/ i takie pytanko do was jak dokładnie rozebrać tylna lampę oglądałem z każdej strony i niemam pojęcia, niema żadnych śrubek ani nic. Proszę o pomoc :oops:
Opublikowano
ludzie ale mnie nie interesuje dlaczego się leje tylko czy da się rozebrać tą lampę ?? powodem tego będę się zajmował jak ją wyczyszczę
Opublikowano
ludzie ale mnie nie interesuje dlaczego się leje tylko czy da się rozebrać tą lampę ?? powodem tego będę się zajmował jak ją wyczyszczę

spojrz dobrze ...musza byc srubki lub zatrzaski ..ta lampa nie jest na stale z nadwoziem.....wyciagnij ja to bedziesz widzial czy da sie rozebrac :duh:

Opublikowano
Nie jestem pewien ale gdy zdejmiesz tą zabudowę od bagażnika, oj, tą tylna ściankę lampy :wink: to przyjrzyj się dobrze. Tam powinno być chyba cztery śrubki... Chyba :worried:
Opublikowano
Tylnej lampy w E36 nie da się rozebrać. Oczywiście zakładam, że Lucass_81 nie pyta o wyjęcie lampy - dla mnie pomiędzy słowami 'wyjąć' i 'rozebrać' jest dość wyraźna różnica...
Opublikowano
Nie da się jej rozebrać. U mnie też się lała woda i po oględzinach okazało się, że pęknięcie było w kloszu przy łączeniu kolorów.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

Mi chodziło właśnie o wyjęcie lampy z autka, nie rozebranie.

Ale jest wielce prawdopodobne, że mi się z czymś (innym samochodem) poje...pomyliło :oops: :mrgreen:

Jeśli tak to przepraszam. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd :cool2:

Opublikowano
Jeśli chodzi o wyjęcie jej to od strony dostępu do żarówek są śruby. Nie pamiętam ile, ale je widać. Odkręcisz i mocno wypchasz to wyjdzie bez problemu.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
żeby nie było, mi chodziło właśnie o rozebranie a nie odkręcenie lampy chciałem ją od środka wysuszyć i wyczyścić no ale jak juz ktoś pisał pewnie się nie da
Opublikowano
Spoko temat jest prosty. Zdejmujesz z tyłu pokrywę osłony lampy i odkręcasz 4 śrubki wypychasz i po kłopocie a lampa jest klejona :) ja kupiłem na allegro komplet za 350 zł nie narzekam :D