Skocz do zawartości

wymiana tylnych lozysk oraz tulei wahacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jutro zabieram sie za wymiane tulei w tylnym wahaczu tej co jest w progu ;) oraz wymiane lozysk w tylnych kolach... bo strasznie mi cos wyje z tylu (na pewno nie opony) duzo jest zabawy zeby wyciagnac ten wahacz w ktorym jest piasta?? oraz czy duzo roboty przy wymianie lozysk w tylnych kolach?? z tylu mam tarcze...
BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano
oooo,masz tarcze a to jest i czy is? bo ja mam 1.8i i tez mam tarcze
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
oooo,masz tarcze a to jest i czy is? bo ja mam 1.8i i tez mam tarcze

1.8i :) i mam tarcze :)

Opublikowano
Jutro zabieram sie za wymiane tulei w tylnym wahaczu tej co jest w progu ;) oraz wymiane lozysk w tylnych kolach... bo strasznie mi cos wyje z tylu (na pewno nie opony) duzo jest zabawy zeby wyciagnac ten wahacz w ktorym jest piasta?? oraz czy duzo roboty przy wymianie lozysk w tylnych kolach?? z tylu mam tarcze...

Tuleje wachacza,to jeszcze 1/2biedy.Z łozyskami jest juz co robić.Jeśli nie masz narzędzi-ściągacz-to daruj sobie robotę samemu. :)

Co do tarcz z tyłu,to w moim 316 też są tarcze,a własciwie tarczo-bębny.

Opublikowano
ladnie wszystko wymienione :) i jest cisza w aucie :) nic nie szumi, nic nie stuka :) Lozyska i tuleje wymienione bez wiekszego problemu :) oprocz tego ze w moich narzedziach nie mialem klucza ani nasadki 18mm ;) ale juz sie zaopatrzylem :) i wszystko ladnie... :8) :8)
Opublikowano
Jaki jest koszt wymiany lożysk w obu tylnych kołach?

lozyska rouvile ;) kupilem za 98zl szt (ale po duzych znizkach ;)) czyli na lozyska wydalem okolo 196zl i 4 piwka za wyprasowanie starych i wprasowanie nowych lozysk i tulei wahacza :)

jest troche zabawy ze sciagnieciem wahacza... ;) ale idzie zrobic :)