Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem wysiadło ogrzewanie tylnej szyby przyciski od klimy są właczone nie reagują , pozostały w pozycji klima włączona i termoobieg na pozycji A .Proszę o pomoc !!!!! ps bezpieczniki dobre i te z przodu i pod kanapą :( :( :( :( Pozatym kontrolka ładowania raz swieci mocniej raz jasniej ,jestem zielony i zdenerwowany!!!
Opublikowano

Wczoraj ukazał się podobny post i napisałem tak:

Jak na mój gust to brak styku w module klimy, znajdującym się koło filtra kabinowego. Miałem podobny przypadek, tyle że kontrolki migały Smile Tam często zacieka woda i gniją piny lub sniedzieją. Jak się do tego zabrać?

1) Wyjmij schowek - odepnij żabki z tyłu, zdejmij zawleczki i linki

2) Zdemontuj plastik po lewej stronie schowka

3) w głębi po lewej stronie jest filtr kabinowy a za nim ten moduł

4) Wyjmij moduł - byc może nie obejdzie się bez wyjęcia najpierw wtyczek (są 3 - przynajmniej u mnie)

5) Po wyjęciu wtyczek sprawdź czy nie ma zielonego nalotu lub czy ewentualnie nie wyrwałes pinów i nie zostały we wtyczce.

Jak zaśniedziały - wyczyść.

Jak wyrwałeś - kup na allegro byle jaką płytę główną od kompa - oczywiście uszkodzoną i tanią Mr. Green

Piny od złącz IDE (dysków) są identyczne jak w tym module.

Wylutuj piny z płyty i wlutuj je w miejsce uszkodzonych.

Ja tak zrobiłem i wszystko śmiga Smile

400 zł w kieszeni Smile

Mam nadzieję, że pomogłem.