Skocz do zawartości

POMOCY!!! 530d Automat , brak mocy !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum jednak mój problem starałem się zlokalizować gdzieś wśród postów. Niestety nie za bardzo mi to wychodzi dlatego zwracam się z prośbą o pomoc .

Mam BMW takie jak w opisie a problem wygląda następująco :

- przy ruszaniu --> lipa

- przy przyśpieszaniu też nie za bardzo .

Pierwsze co zrobiłem to wypiąłem przepływkę . Zdecydowanie lepiej z dołu przyśpiesza , przy wyższych prędkościach też lepiej. No to stwierdziłem że problem rozwiązany . Kupiłem nowy przepływomierz BOSCHA , wpinamy go w warsztacie i .... znowu lipa javascript:emoticon(':?')

Confused . Zakładane były dwa nowe przepływomierze i dalej nic . Komputer nie pokazuje żadnych błędów . Generalnie samochód jest serwisowany co 10 tys km , filtry nowe .

Proszę bardzo o jakieś nowe pomysły i warsztaty w okolicach Lublina które mogą mi pomóc . :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Opublikowano
No tak zgadza się . Starałem się szukać , ale nurtuje mnie to że po założeniu sprawnego przepływomierza robi się gorzej niż z odłączoną przepływką :( .
Opublikowano
OK . Przejzałem filterki o których była kiedyś mowa ,ale dalej nie jest tak jak powinno być :( .Może ma ktoś jeszcze jakiś ciekawy pomysł !!!!
Opublikowano
OK . Przejzałem filterki o których była kiedyś mowa ,ale dalej nie jest tak jak powinno być :( .Może ma ktoś jeszcze jakiś ciekawy pomysł !!!!

Zacznij od sprawdzenia wszystkich wezyków gumowych które sterują podcisniemniem w turbinie, najlepiej kup nowe i powymieniaj tamte stare napewno sa poparciałe,sprawdz zawór podcisnieniowy przy turbinie czesto sie zapieka, sprawdz elekrtozawór podcisnieniowy przy akumulatorze cisnienia ,taka plastikowa puszka pod turbina może popękała lub wezyk podciśnienia spadł, sprawdz same elekrtozawory sterujece turbo sa dwa takie, no i sprawdz czy pompa vacu daje podcisnienie.