Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tourinh wyglada nawet fajnie ale na zdjeciach to i najgorszy zlom mozna fajnie pokazac. + za w miare dobre wyp. (klima elektryczne szyby, 2 poduchy) dziwi mnie tylko wyraznie wyslizgana kierownica przy takim przebiegu (ja powiedzialbym ze ma minimum 50 kkm dodane ale moze sie myle). Ale ogolnie auto na zdjeciach robi dobre wrazenie.

Seda moim zdaniem prezentuje sie duzo gorzej od touringa.

Opublikowano
Tourinh wyglada nawet fajnie ale na zdjeciach to i najgorszy zlom mozna fajnie pokazac. + za w miare dobre wyp. (klima elektryczne szyby, 2 poduchy) dziwi mnie tylko wyraznie wyslizgana kierownica przy takim przebiegu (ja powiedzialbym ze ma minimum 50 kkm dodane ale moze sie myle). Ale ogolnie auto na zdjeciach robi dobre wrazenie.

Seda moim zdaniem prezentuje sie duzo gorzej od touringa.

możliwe że ktoś miał strasznie ciagle spocone rece..ale kierownica wyglada strasznie...

według mnie ( i tu jzu nei wazna kierownica) ... przebieg totalnie nie ralny... jak na pochodzenie auta kombi... itp... przebieg powyżej 250 000 300 000 ... ale wazny jest stan... nie patrzec na to że unas kazdy smaochód ... ma poniżje 200 000 ... passat tdi z 2004 ma 150 000 ... a passat z 1997 180 000 ... :twisted2:

krótko..ze zdjec nei da sie... ocenic... trzeba jechac...przejechac sie... zkanalizowac go... jechac do domu.. i obejrzec jeszcze raz... nawet najlepszy kupiec handlarz nie dopatrzy sie za pierwszy mrazem wszystkiego...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

goście prowadzący komisy znają się na autach i ich picowaniu, a zwłaszcza ukrywaniu usterek lub poważnych wad dyskwalifikujących dany egzemplarz

jeśli jak piszesz nie znasz się zbytnio na autach, w tym na beemkach, to osobiście radziłbym Ci szukać auta od osoby prywatnej, a komisy omijać z daleka

najlepiej też, gdybyś oglądał auto z kimś, kto ma jakieś pojęcie i doświadczenie w kupowaniu samochodu, bo prywatni właściciele też potrafią ściemniać

myślę, że najlepszym wyjściem jest kupno auta od kogoś np. z forum - co prawda możesz na wstępie zapłacić więcej, ale potem nie będziesz się bujał ze skarbonką bez dna ... i nie wierz w okazje - za dobre auto trzeba zapłacić, żeby potem mieć święty spokój

poczytaj też sobie tematy o kręceniu liczników, dorabianiu książek serwisowych itp, to może Ci pomóc ustrzec się przed wpakowaniem się na minę i zniechęceniem do BMW

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano (edytowane)

no to komisy sobie odpuszczę będę przeglądał forum może ktoś będzie miał do sprzedania z okolic bytomia (śląskie) albo skomlina wielunia .

Niestety nie mam z kim iść i oglądać auta :evil:

Edytowane przez lamie
Opublikowano

jak Wy to robicie, że oceniacie przebieg po kierownicy i po zdjęciach :?: :lol:

w moim aucie było nalatane 230tys i kierownica była w super stanie, ale 4-o ramienna i z padniętą taśmą, więc ją sobie wymieniłem na kierę 3-ramienną ale z wytartą skórą (mi akurat to nie przeszkadza) - możliwe?

BTW jakby co, to mam do sprzedania 4-o ramienną kierę w dobrym stanie wizualnym, ze sprawną poduchą, ale z niesprawną taśmą :mrgreen: (nr taśmy 1162111)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
czasami warto pojechac duzo kilometrow dalej i kupi sie bardzo ladne wiec tez poprzegadaj oferty z dalej niz mieszkasz. Komiksy musza tez zarobic wiec pamietaj ze tyle ile oni zarabiaja mozesz miec autko ladniejsze niz w komisie,oczywiscie zdarzaja sie wyjatki :mrgreen:
B M W
Opublikowano

Jeśli masz małe pojęcie o samochodach lub nie masz dobrego znajomego z przyzwoitą wiedzą o furach, to olej komisy. Tak jak piszą chłopaki, komis także musi z czegoś żyć. A picować potrafią, że mmm... :duh:

Szukaj na terenie i okolicach. Zbytnio nie patrz na odległość. Przed wyjazdem dzwoń do gościa i pytaj się o stan, który zawsze jest idealny, zawsze. Podczas takiej rozmowy zaznacz, że gdy taki stan nie będzie się zgadzał z opisem właściciela, to gość Ci zwróci połowę kosztów dojazdu. Oczywiście wszystko jak dżentelmeni :wink: :D Jeden się zgodzi, drugi nie, ale jakiś pogląd o właścicielu będziesz miał. Uczciwy się zgodzi - przynajmniej teoretycznie :mrgreen:

Opublikowano
W tym rzecz ze cały czas pracuje dosłownie 7 dni w tygodniu i to zazwyczaj w Bytomiu wiec nie mam czasu żeby dalej szukać. Bo z pracy wyrwę sie na 2 godzinki max a robie od rana do wieczora.Wątpię żeby ktoś sie zgodził na to aby przyjechać do mnie (oczywiście zwrciłbym wszelkie koszty i kupił jeśli auto byłoby w stanie takim jak opisuje sprzedawca). Będę szukał w okolicy może coś sie znajdzie.
Opublikowano
W tym rzecz ze cały czas pracuje dosłownie 7 dni w tygodniu i to zazwyczaj w Bytomiu wiec nie mam czasu żeby dalej szukać. Bo z pracy wyrwę sie na 2 godzinki max a robie od rana do wieczora.Wątpię żeby ktoś sie zgodził na to aby przyjechać do mnie (oczywiście zwrciłbym wszelkie koszty i kupił jeśli auto byłoby w stanie takim jak opisuje sprzedawca). Będę szukał w okolicy może coś sie znajdzie.

Zapłać komuś, żeby ci sprowadził, albo wyszukał auto - oczywiście musi być to w miarę pewna osoba - może ktoś z forum?

Opublikowano
skórke na gałke mozna sobie naszyc nowa na kiere tez wiec to nie jest zaden wyznacznik przejechanych kilometrów jezeli auto jest z rocznika 95-96 to ma przejechane powyzej 300 000 sa wyjatki jedno na sto a jezeli ktos mysli ze ma mnie to swiadczy to o jego naiwniactwie :D
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Ja mam takie szczescie ze pracuje tylko od poniedzialku do piatku i to do godziny 15 wiec jesli chcesz to moge Ci sprawdzic BMki z okolic Gliwic, Rudy Śląskiej, Mikołowa i Katowic, ewentualnie z Chorzowa. Sprawdzalem kiedys auto koyote z naszego forum i chyba jest zadowolony ;) wiec jesli chcesz to nie ma sprawy :)