Skocz do zawartości

Jak zamocować ringi z E39 w lampach przednich E-46 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

może ktoś mi doradzi jak zamocować angel eyes (ringi na postojówki) do lampy???

na klej a moze jeszcze coś innego??

Mam ringi z E39 oryginał Hella i próbuje je przerobić,narazie idzie mi nieźle ale nie mam pojęcia jak je zamocować w lampie żeby miało to ręce i nogi.

Jeśli ktoś juz to robił proszę o porady i ewentualne zdjęcia

Edytowane przez dandi703
Opublikowano

Mam ringi z E39 oryginał Hella i próbuje je przerobić,narazie idzie mi nieźle ale nie mam pojęcia jak je zamocować w lampie żeby miało to ręce i nogi.

Ja kupilem ringi za 80zl (hiih) i dlugo myslalem jak je zamontowac.

Na chwile obecna zastanawiam sie nad przezroczystym silikonem. Jednak zastanawiam sie,czy to dobry pomysl zwazywszy na temperature jaka wytwarzaja zarowki (mam 4 ringi) podczas eksploatacji :)

Nie chce tego naklejac na kropelke, bo gdyby sie jakis ring zepsul to w zsasadzie cala lampa do wymiany...

Przylaczam sie wiec do tematu - jak w Compakcie "lopatologicznie" wyjac lampy i podkleic ringami zeby to jakos wygladalo ? :)

Opublikowano

Ja kupilem ringi za 80zl (hiih) i dlugo myslalem jak je zamontowac.

Na chwile obecna zastanawiam sie nad przezroczystym silikonem. Jednak zastanawiam sie,czy to dobry pomysl zwazywszy na temperature jaka wytwarzaja zarowki (mam 4 ringi) podczas eksploatacji :)

Nie chce tego naklejac na kropelke, bo gdyby sie jakis ring zepsul to w zsasadzie cala lampa do wymiany...

Przylaczam sie wiec do tematu - jak w Compakcie "lopatologicznie" wyjac lampy i podkleic ringami zeby to jakos wygladalo ? :)

poszukajcie na forum...bylo wszystko opisane..opcja szukaj :norty: :norty:

Opublikowano

ringi, compact, e46:

Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

Opublikowano

ringi, compact, e46:

Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

wez podobne..np.ringi

Opublikowano

Link do wyszukiwarki, test na IQ ? :)

A teraz clue: W E36 compact byly takie same lampy jak w E46 compact ?

Dalem w wyszukiwarke ringi, compact, e46 i poprosilem o wyszukanie wszystkich slow :)

Tematy o ringach do E36 compact przeczytalem ale nie znalazlem jak wymontowac lampy ze swojej, i jak, BEZPIECZNIE podlaczyc ringi.

Jesli uda mi sie tego dokonac przez Swieta, obiecuje strzelic manual z fotami i zamiescic na forum ku potomnosci :)

Opublikowano

Link do wyszukiwarki, test na IQ ? :)

A teraz clue: W E36 compact byly takie same lampy jak w E46 compact ?

Dalem w wyszukiwarke ringi, compact, e46 i poprosilem o wyszukanie wszystkich slow :)

Tematy o ringach do E36 compact przeczytalem ale nie znalazlem jak wymontowac lampy ze swojej, i jak, BEZPIECZNIE podlaczyc ringi.

Jesli uda mi sie tego dokonac przez Swieta, obiecuje strzelic manual z fotami i zamiescic na forum ku potomnosci :)

jesli sie nie myle to tylko zewnetrzna obudowa inna :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

Koledzy

Ja zacząłem post o tym jak zamontować ringi z E39 do E46 a tu przychodzi jakiś kolega i zmnienia mój post na : jak rozebrać lampy w compakcie.Ludzie popisali ale nie na mój tylko o tym jak rozebrac lampy compacta.

Teraz napisał bym nowy post żeby się czegoś dowiedzieć a wszyscy będą mnie upominać że już było tylko że nie na temat

Opublikowano
Koledzy

Ja zacząłem post o tym jak zamontować ringi z E39 do E46 a tu przychodzi jakiś kolega i zmnienia mój post na : jak rozebrać lampy w compakcie.Ludzie popisali ale nie na mój tylko o tym jak rozebrac lampy compacta.

Teraz napisał bym nowy post żeby się czegoś dowiedzieć a wszyscy będą mnie upominać że już było tylko że nie na temat

masz racje :cool2: ale co nieco dowiedziales sie...wklady sa podobne :norty:

Opublikowano

więc ponawiam pytanie:

Ringi z E39 sobie przerobie,diody jakoś zamocuje ale ...

NIE WIEM W JAKI SPOSóB PRZYMOCOWAć RINGI DO OBUDOWY LAMPY

słyszałem coś na temat wynalazku zwanego pistolet do klejenia na gorąco

a może ktoś wie jak są mocowane oryginalne ringi np Umnitza

tam są jakieś jakby spinki które wsuwa się w górną część odblasku

może wiecie skąd takie wziąć

pozdrawiam

Opublikowano
więc ponawiam pytanie:

Ringi z E39 sobie przerobie,diody jakoś zamocuje ale ...

NIE WIEM W JAKI SPOSóB PRZYMOCOWAć RINGI DO OBUDOWY LAMPY

słyszałem coś na temat wynalazku zwanego pistolet do klejenia na gorąco

a może ktoś wie jak są mocowane oryginalne ringi np Umnitza

tam są jakieś jakby spinki które wsuwa się w górną część odblasku

może wiecie skąd takie wziąć

pozdrawiam

przeciez pisalem o silikonie :norty: podalem takze linki jak zalozyc ringi...

czytales :?:

Opublikowano

owszem czytałem

ale w tym linku pokazane są fabryczne ringi jakichś firm,

widze że tam sa jakieś klipsy (spinki) które wsuwa się w odblask i nie mam pomysłu skąd takie wziąść, nie mogę skojarzyć od czego by się nadały,poszukam może w jakimś markecie coś podobnego znajdę,chyba że koledzy mi podpowiedzą czego można by użyć.

Dzięki

Opublikowano
Takie spinki moglbys zrobic samemu z blaszek, potem zrobic w nich gwint in skrecic srubkami i w podobny sposob zamocowac. Nie bedzie i tak tego widac. Mogles przynajmniej wkleic fote tych ringow od E39. Jezeli sa podobne jak te z mojego linka to w/w patent zadziala. Dol ringow chwyc kropka silikonu.. (jw). Najgorsze jest myslec za duzo o blachych rzeczach :mad2: