Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podniosłem wykładzine od strony pasażera a tam 0,7L wody :jawdrop:

Skąd ona się tam wzieła :?:

Czy w podłodze powinny być jakieś dziury aby woda sobie spływała :?:

Napewno woda nie dostaje się z górnej części tzn jak sie wyprostuje nogi to się dotyka tej blachy bo tam jest sucho...

POMÓŻCIE :modlitwa: POMÓŻCIE :D

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Słyszałem kiedyś o nieszczelnościach w BMW na podszybiu z prawej strony (własnie od pasażera)że czasami wystepuje i że wtedy lubi sie zbierac woda w schowku, wiec moze tez na podłodze (spływa sobie poprostu).
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

W schowku jest sucho.

A jak sie dostać do tej małej chłodniczki od ogrzewania?

A podszybie sprawdze jutro to zobaczymy.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Ja miałem w Audi B4 to samo, okazało się że te kanaliki co odprowadzaja wodę przy szyberdachu były zatkane i woda leciała do środka.

Słyszałem też że może to być padnięta nagrzewnica.

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
poszukaj na podszybiu i zobacz jak leci woda jestem prawie pewny ze leci po sciance dlatego masz sucho w schowku a jak nie podszybie to popatrz na ryninki odprowadzenia wody spod maski lub z nadwozia jak mialem granade to wlasnie z podszybia mi leciala woda do srodka pod prawy dywanik

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Mozliwe, że to odprowadzenie wody z szyby albo coś tam Ci już przegniło

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2244&highlight=woda&sid=5bbdafc6f0bf82e696c2d2df9f67a120

Pozdrawiam

Dzieki za link.

:worried: Szukalem o tym ale zle wpisywalem,wpisywalem ( mokra wykladzina ) :lol:

Moze jutro sprawdze bo przed chwila wrocilem z pracy a dni sa jeszcze krotkie i sie nic nie chce

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Miałem podobny problem w E30, rozebrałem pół deski rozdzielczej włącznie ze schowkiem wyszarpałem całą wykładzine i wszystkie wygłuszenia. Okazało sie iż przegnita była ściana grodziowa dokładnie w miejscu przykręcania schowka. Jak jeszcze pogrzebałem to znalazłem dlaczego tak się stało, a wiec kiedyś komuś ciekło z akumulatora i przeżarło blachę. Załatałem dziury a po pewnym czasie znowu się zbierała woda ale tylko po długich ulewach, odpuściłem sobie...
Opublikowano
moim zdaniem to może byc sprawa ogrzewania - nagrzewnicy albo jakichś rurek doprowadzających do niej wodę. znam podobny przypadek, sprawdź szczelność tych rurek.
obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

wczoraj jak przeciagalem kable to zauwazylem ze woda chyba dostaje sie od gory... bo byly krople na blasze

kurde jak wezme sobie jeden dzien wolnego to siedzenie wykrece chowek itp bo nie moze tak byc ja ja kocham

Wiecie moze iloma srubami jest przykrecony fotel pasazera i czy trudno go odkrecic?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Witam,

Miałem e-30 i też wodę na dywaniku pasażera (felerne te e-30).

Okazało się że za akumulatorem na podszybiu jest uszczelka (kształtem przypominającym owal) wsadzona w jakiś otwór technologiczny(?). Była sparciała (chyba właśnie od cieknącego akumulatora) i jak ją wyjęłem to przelot był do kabiny. Po testach stwierdziłem że leci tam i zakleiłem i spokój był do samego końca!!!

sprawdź, pzdr.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Witam,

Miałem e-30 i też wodę na dywaniku pasażera (felerne te e-30).

Okazało się że za akumulatorem na podszybiu jest uszczelka (kształtem przypominającym owal) wsadzona w jakiś otwór technologiczny(?). Była sparciała (chyba właśnie od cieknącego akumulatora) i jak ją wyjęłem to przelot był do kabiny. Po testach stwierdziłem że leci tam i zakleiłem i spokój był do samego końca!!!

sprawdź, pzdr.

OK

Tez to sprawdze.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
mialem ta sama akcje, po myjni albo deszczu woda leciala ciurkiem za schowkiem na dywanik. Rozebralem wszystko , a okazalo sie, ze za akumulatorem byl otwor technologiczny przez ktory bylo widac nogi pasazera, wkrecilem tam srube z dwoma gumami i po klopocie, do teraz sucho jak pieprz

BMW e39 525d M57

GG 3437874