Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Byłem przed chwilą na wymianie oleju i filtrów w warsztacie. Nie ja wracałem autem z warsztatu to nie sprawdziłem wskazania przez komputer stanu oleju (wcześniej miałem jedną kreskę przed czerwoną ale autko kupiłem sprowadzane z Niemiec to chciałem zmienić na nowy). Wsiadam, przekręcam kluczyk a tu dalej pokazuje tyle co wcześnie i dlatego pytam o co chodzi, to moje pierwsze BMW i dlatego nie wiem.

Dzięki za pomoc bo jestem na razie zielony w tych sprawach

POZDRO

Opublikowano
Musisz zresetować oil service. To nie jest tak,że on sobie sam wykryje,że olej zmieniłeś (bo niby jak?). Polecam ten link

no i ten

Pozdrawiam

Dzięki wielkie jutro będziemy się bawić, i sorry że wam zawracam d... i sam nie znalazłem :roll:

Opublikowano

aaaa jeszcze takie pytanko mam, wyzerowałem dzięki waszej pomocy wskaźnik oleju (wszystkie zielone są) ale po tym zabiegu (tak mi sie wydaje że wcześniej nie było) pojawił mi sie zegarek który się cały czas świeci. W instrukcji pisze że zegarek wraz z napisem INSPECTION oznacza konieczność wymiany płynu hamulcowego ale u mnie inspection się nie świeci tylko sam wegarek. Sorry za może tak banalne pytania ale mam to autko od paru dni i chciałbym się czegoś poduczyć i żeby wszystko w nim grało :wink:

a i jeszcze pytanko- E36 318ti z roku 96 ma pasek czy łańcuszek?

Dzięki z góry

Opublikowano
aaaa jeszcze takie pytanko mam, wyzerowałem dzięki waszej pomocy wskaźnik oleju (wszystkie zielone są) ale po tym zabiegu (tak mi sie wydaje że wcześniej nie było) pojawił mi sie zegarek który się cały czas świeci. W instrukcji pisze że zegarek wraz z napisem INSPECTION oznacza konieczność wymiany płynu hamulcowego ale u mnie inspection się nie świeci tylko sam wegarek. Sorry za może tak banalne pytania ale mam to autko od paru dni i chciałbym się czegoś poduczyć i żeby wszystko w nim grało :wink:

Dzięki z góry

łańcuch!

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

Dzięki z góry

łańcuch!

ok łańcuch, ale jeszcze ten zegarek nieszczęsny :P :P :P

Opublikowano
Płyn możesz zmienić i wykasować zegarek, chyba że masz pewność co do płynu, to zostaw. Ale koszt nie jest zabójczy.
Opublikowano

Ok wrócę ze szkółki, zmienię płyn hamulcowy i obadam czy da sie skasować ten zegarek. A kasuje go tak samo jak inspekcje i oil servisce czy jakoś inaczej bo nie wyczytałem nigdzie jak skasować SAM zegarek :D

Dzięki i Pozdrawiam