Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w piatek jade kupic (jesli wszystko z autem bedzie ok) bmw e34 520i touring.

pierwszy raz sam bede kupowal samochod...

co, oprocz dowodu osobistego mam wziasc ze soba? jakie papiery?

podajcie mi tez jakis dobry wzor umowy kupna/sprzedazy samochodu.

(link lub prosilbym na maila: [email protected] jesli macie plik).

co prawda mam ze 2 przyklady na komputerze, ale byc moze bedziecie mieli lub wiedzieli gdzie sa jakies lepsze/bardziej szczegolowe,...

auto bede kupowal ze wspolwlascicielem (matka).

bede wdzieczny za odpowiedzi.

pozdrawiam !

Opublikowano

ok, wzor umow juz mam....

a czy druki PCC3 i PCC3A musze miec ze soba, podczas podpisywania umowy?

Jedni pisza, ze tak, drudzy odwrotnie

prosilbym o szybka odp.

pozdrawiam

Opublikowano

Formularz PCC - 3 to deklaracja podatku od czynności cywilnoprawnych. Wypełnienie i złożenie druku PCC - 3 w Urzędzie skarbowym jest obowiązkowe.

W deklaracji PCC - 3 kupujący musi wpisać dane obu stron transakcji - wymagane są również podpisy obu stron transakcji. Formularz powinien więc być wypełniony równocześnie z podpisaniem umowy.

Opublikowano

ok :)

co prawda, pisze to na motoAllegro, ale chcialem miec potwierdzenie.

dzieki za odp.

jakbyscie mieli jakies dodatkowe informacje/uwagi to napiszcie

pzdr

Opublikowano
W deklaracji PCC - 3 kupujący musi wpisać dane obu stron transakcji - wymagane są również podpisy obu stron transakcji. Formularz powinien więc być wypełniony równocześnie z podpisaniem umowy.

Ja wypełniałem ten druk już po kupnie, w US i podpisałem się sam. Przyjęli bez szemrania. Może trafiłem na niedoinformowanego albo bardzo przyjaznego urzędnika :)

Opublikowano

Ja wypełniałem ten druk już po kupnie, w US i podpisałem się sam. Przyjęli bez szemrania. Może trafiłem na niedoinformowanego albo bardzo przyjaznego urzędnika :)

W deklaracji PCC-3 wpisałem dane poprzedniego właściciela i swoje z podpisem.Potrzebny był tylko podpis kupującego i umowa kupna.

http://www.pit.pl/att/deklaracje/2007/pcc_3_v1.pdf

http://www.pit.pl/att/deklaracje/2007/pcc_3a_v1.pdf

Pozdrawiam

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi.

temat uwazam za zakonczony....

przyznam sie oficialnie, ze dzis nabylem grafitowe BMW e34 520i touring :)

umowa spisana bez zadnych problemow :)

pozdrawiam !