Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Drogie częsci - nie typowy wóz - dwa dyfernecjały całkiem inne zawieszenie niz w zwykłym E34 , inne hamulce inny układ kierowniczy (maglownica) - ja bym sie bał takiego wozu ze względu na koszta ewentulanej naprawy
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Tak jak napisal Katar14 to jeszcze dodam, ze podluznice tez sa inne (wzmocnione). Na pewno sa jeszcze jakies inne czesci, kttore sa tylko w tym modelu.

Do tego amorki przednie na wymianke kosztuja okolo 2000zl za przod (nie ma zamiennikow)

Takze koszty eksploatacji beda duze.

A tak poza tym to fajne autko

Opublikowano

pomimo tego chciałbym taka ślicznotkę :dance:

4 buty, staly naped, smigło na masce, 4 lampy z przodu, niemiecka technologia, dzwiek szóstki, :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano
ostatnio robilem cale zawieszenie-regeneracja, amorki przod 80zl x2 bez robocizny(sama regeneracja)-wymienilem sam,wachacze kompletne 300zl za 2 szt z wymiana na miejscu,manzety 150 za 2 szt z wymiana na miejscu,klocki te same co do zwyklej,naped malo awaryjny(bo staly),lepiej sie prowadzi w trodniejszych warunkach,mysle z kosztami eksplatacji nie jest tak zle jak myslalem,troszke wiecej pali niz 525i(ale niestety cos za cos)
Opublikowano
prosta rada-nie lec do sklepu po nowe(drogo bo zamienikow nie maja) i nie kupuj od zlomiazy(licza jak za zloto a moze ci pasc za miesiac) ,jak chcesz tanio to regeneracja , a wyjdzie jak bys wstawial zamienik i troszke polatasz,ja mam juz wachacze tak zrobione ze podjezdzam-wymieniaja orinki i po bolu-dozywotka,nie trzeba nawet calego wachacza odpinac(stare sfoznie wybili i wytoczyli nowe z rewizja w srodku aby wymieniac srodek).
Opublikowano
,jak chcesz tanio to regeneracja , a wyjdzie jak bys wstawial zamienik i troszke polatasz,ja mam juz wachacze tak zrobione ze podjezdzam-wymieniaja orinki i po bolu-dozywotka,nie trzeba nawet calego wachacza odpinac(stare sfoznie wybili i wytoczyli nowe z rewizja w srodku aby wymieniac srodek).

Po pierwsze chyba sworznie a nie "sfoznie" ale mam wrazenie ze piszesz o czymś innym. Zacznij jeszcze regenerować papier toaletowy. Moze oszczedzasz ale az mnie ciarki przechodzą jak pomyśle ze po ulicach jeżdzą ludzie którzy mogą miec "zregenerowane" końcowki drążków kierowniczych czy np hamulce. Ludzie zawieszenie tez wpływa na bezpieczeństwo!!

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
ja nie nazekam,inni tez nie nazekaja,a ze tobie sie nie podoba to ma prawo,ja radze ty mi radzisz -kazdy ma swoja racje wiec dajmy sobie na luz bo nie mam zamiaru sie z toba TU DROCZYC. Napisz konkretnie cos od siebie-robilem ,pojezdzilem i to nic nie warte bo mi sie urwalo, a nie walisz cos ze sluchu,co ty muzyk?. Ja moge od siebie powiedziec ze nic mi sie nie urywa,wytrzymalosc jak u podrobek(czyzbys nie kupowal nigdy podrobek,ja nie to ci zazdroszcze).
Opublikowano

Ja slyszalem o regeneracji wachaczy dosc dobre opinie. Dzialaja, nie urywaja sie. Jedynie wlasnie to trwalosc jest mniejsza.

Uwazam, ze lepiej zregenerowac w porzadnej firmie, ktora sie zajmuje regeneracja niz kupic uzywany niewiadomego pochodzenia.

Opublikowano
:duh: Czasem czuje sie zażenowany. Z wierzchu pięknie a pod spodem pospawane... Sorki ale nie uznaję takich praktyk - tanie i doraźne naprawianie byle na chwilę. Uzwywane to ja moge kupić elementy wyposazenia typu tapicerka a nie wahacze. Teraz juz wiem skąd sie biorą ceny 4-5 tys za E34...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
:duh: Czasem czuje sie zażenowany. Z wierzchu pięknie a pod spodem pospawane... Sorki ale nie uznaję takich praktyk - tanie i doraźne naprawianie byle na chwilę. Uzwywane to ja moge kupić elementy wyposazenia typu tapicerka a nie wahacze. Teraz juz wiem skąd sie biorą ceny 4-5 tys za E34...

zaznajom sie z tym a potem pisz takie głupotyhttp://www.bmwstory.pl/artykul.php?art=8

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
:duh: Niby to dziadowanie mialo mnie przekonac? Usuń tego linka bo jeszcze ktos z innego forum zobaczy i tylko obciach bedzie. Serwisowanie to nie klejenie kropelką!! Domowa produkcja wahaczy :shock:
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
:duh: Niby to dziadowanie mialo mnie przekonac? Usuń tego linka bo jeszcze ktos z innego forum zobaczy i tylko obciach bedzie. Serwisowanie to nie klejenie kropelką!! Domowa produkcja wahaczy :shock:

rzeczywiście obciach ale z twoim podejsciem

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Chyba odbiegamy od tematu. Naprawiaj sobie nawet na sznurki tylko pamietaj ze nie jestes sam na drodze i od tego zalezy takze bezpieczeństwo innych.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
a ja powiem cos na temat,wlascie przychodzi czas na wyprobowanie zalet tego mogelu,wybieram sie w gory i tak jak kiedys 535 gorke bralem na 3 podejscia(z rozpedu,z workiem piachu na podsypke itp) i tak czesto stawalem w polowie drogi i dalej juz tylko spowrotem, to dzis juz nie musze tak sie mordowac,te auto jest dobre na lato i znakomite na trodne warunki,a ze drozsze to trodno-cos za cos.