Skocz do zawartości

Kłopotr z polem numerowym...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam małe pytanko.

Znajomy z którym pracuje kupił Bmke E-30 325 składaka z w papierach 95r. Samochód kupił od szwagra który przełozył pole numerowe od poprzedniego sztrucla (tez 325)który zajechał. Wczoraj w drodze do pracy zatrzymala go policja i stwierdziła ze cos jest numerami budy, pojechał z nimi na komende, tam przyszedł expert który 1,5godz robił odlew numerów :lol: , zrobił kilka fotek pola numerowego, tabliczki itp. spisał kierowce, oraz poprzedniego własciciela( na niego jest OC ). Samochód chcieli zabrac na parking ale w koncu mu go oddali, wypisali jakis swistek i nie kazali sprzedawac samochodu ani nim jezdzic. Prokurator powiedział ze jak będą wątpliwosci to będzie musiał jechac do Marek (pod warszawą) i tam zrobią mu expertyze. Dodam jeszcze ze gosc który go przesłuchiwał, powiedział zeby sie nie martwił bo oni (ci którzy go zatrzymali) ciągle kogos im przywozą z krzywymi numerami :D, i po sprawdzeniu wychodzi ze wszystko jest O.K.

I teraz pytanie: jezeli na expertyzje wyjdzie ze numery są przełozone to co dalej ??, czy będzie mozliwosc odbioru samochodu i zarejestrowanie go ponownie ??, jezeli wyjdzie ze pole jest przełozone to kto będzie za to odpowiadał(jakie będą konsekwencje) ??. jest mozliwosc ze jakims fartem expertyza nic nie wykryje??.

Opublikowano
jak wyjdzie ze bylo cos kabinowane to zabiora mu auto i sprzedadza na aukcji ale bez prawa rejstracji tak robia u nas moze sa jakies inne jeszcze procedury bo mowia ze i tak duza kara dla wlascicela ktory kupil takie auto bo kasa mu przepadla

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
troche lipa a ten od kogo kupil tez moze miec posprzatane jak dojda ze to on przelozyl ten nr to moze dostac zawiasy niech sie mdli zeby nic ie znalezli

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Ten kole co numery zmieniał to jego szwagier :) , z tego co mi wiadomo to jakis wyrok juz ma.

Dobrze że sprawa rozegrała się między szwagrami :twisted2: przynajmniej nikt więcej nie będzie miał kłopotów :evil:

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Ten kole co numery zmieniał to jego szwagier :) , z tego co mi wiadomo to jakis wyrok juz ma.

pewnie ma zawiasy a teraz jak cos to poijdzie lezec chyba ze dadza sobie spokoj palantownia

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
A jezeli mu naprzykład samochód ktoś ukradnie, a policja nie kazała mu sprzedawac ani jezdzić chociaz dowód mu zostawili, to bedzie miał za to jakies kłopoty??
Opublikowano

Dobrze kombinujesz 8)

Za szczepa tzn.posiadanie takiego auta jest karane wyrokiem do tego zabiorą samochód do ustalenia czy nie był skradziony a potem po dłuuugim czasie stania na parkingu policyjnym zostanie złomowany lub sprzedany. W każdym bądz razie Ty go nie odzyskasz bo wartośc wykupu za parking przekroczy wartośc pojazdu :wink:

Kolega kombinował ,kombinował aż dostał 1000 pln kary i {rok} :worried:

Opublikowano
a to może być dobry pomysł z tą "kradzieżą"jak nie będzie samochodu to mu tylko dowód zabiorą :lol: . A tak na serio to kradziony samochód można zatrzymać dla siebie jeśli jeździsz nim 3 (albo 5lat nie pamietam) w tzw dobrej wierze, poza tym nie widze problemu z ustaleniem nr nadwozia bo BMW ma w kilkunastu miejscach bite nr lub naklejany kod paskowy z zaszyfrowanym nr. Proponuje napisac do BMW Polska z zapytaniem gdzie sie znajdują nr nadwozia, z tego co wiem to występuja na wewnętrznej stronie tylnego słupka tak że trzeba je odczytywac przez lusterko. Np. e34 ma w 30 miejscach nr nadwozia

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano (edytowane)
"Kolega kombinował ,kombinował aż dostał 1000 pln kary i {rok}" - zawiasy ??? Edytowane przez Derek
Opublikowano

"A tak na serio to kradziony samochód można zatrzymać dla siebie jeśli jeździsz nim 3 (albo 5lat nie pamietam) "

Podobno po 3 latach samochód przechodzi na własnosc ale on go ma ok 1roku.

"Np. e34 ma w 30 miejscach nr nadwozia" :shock: wow

Opublikowano

tak to jest jak się robi przeszczepy, moim zdaniem niech lepiej sie przyzna ,że pole numerowe zostało zmienione w zwiazku z remontem nadwozia (ponoc tak można tylko trzeba wcześniej gdzies zglosić)

bo jak sami dojdą i reszta numerów jest z wedkowanego auta to bedzie miał spore problemy , wydaje mi się że e30 nie jest tego warta

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
A ja bym poczekał , jeżeli by chcieli robic ekspertyze to zgłosiłybym kradzież auta, nie ma ekspertyzy nie ma dowodów , nie ma dowodów nie ma wyroku :D a przecież w naszym kraju często dochodzi do kradzieży...
Opublikowano
A ja bym poczekał , jeżeli by chcieli robic ekspertyze to zgłosiłybym kradzież auta, nie ma ekspertyzy nie ma dowodów , nie ma dowodów nie ma wyroku :D a przecież w naszym kraju często dochodzi do kradzieży...

A jak myślisz po co robili odlew pola numerowego, właśnie po to że jak autko zginie to i tak Cie usadzą jeśli coś znajdą.Zaginięcie samochodu jest o tyle dobre że nie będa mieli możliwości sprawdzenia nr w innych miejscach, a tak jak pisałem wcześniej napewno gdzieś tam są ponabijane. Jeśli będą naprawdę robić ekspertyze i nr były kombinowane to na 1000% się o tym dowiedzą, można to nawet sprawdzić zwykłym omomierzem w domowych warunkach z 70% dokładnością

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Witam.

Nie ma sie czym przejmowac, jezeli szwagier nie ma zawiasow z tego artykulu to nie pojdzie siedziec, dostanie pajde ale w zawiasach.Wczoraj wyczytalem w gazecie, ze duzo wiezniow sklada wnioski do sadu o odszkodowania z powodu ciasnoty w celi i sa to ogrome sumy. Moze jest to jakis nowy pomysl na zarobienie paru groszy?????????????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam.