Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prawdopodobnie masz do wymiany uszczelkę pod głowicą. Sprawdź czy w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego masz olej. Jeżeli tak to na 100% uszczelka pod głowicą do wymiany.
Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano
A co z termostatem. Może to jego wina że silnik się grzeje.Ja na twoim miejscu wymieniłbym termostat. Napisz jak uporasz się z problemem.
Opublikowano
raczej nie bo obieg jest , tylko weze bardzo puchna , korek od chłodnicy ma zawor ktory powinien sie otwierac gdy cisnienie jest za duze?????

W chłodnicy nie ma korka tylko w zbiorniczku wyrównawczym.

Opublikowano

Wystarczy troche poszukać. Ah lenistwo, prosze:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38530&highlight=odpowietrzanie

Sam tego nie robiłem ale najważniejsze to ogrzewanie na max, dolewaj płynu cieniutkim strumieniem bo duża różnica temperatur płynu może spowodować pęknięcie głowicy. Operacje przeprowadzaj na pracującym silniku i nagrzanym do temp roboczej(otwarty termostat)

Ja u siebie mam dwa odpowietrzniki: jeden na zbiorniku wyrównawczym drugi na kolanku przy chłodnicy. Odpowietrzja dotąd aż nie będzie bomblowało. Do dzieła i nie zrażaj sie tak szybko. Melduj o sukcesach.

Opublikowano
Jeśli przewody są twarde i wywala je z króćców to na bank uszczelka pod głowicą. Jeśłi uszczelka walnęła tak, że powstała nieszczelność pomiędzy uszczelnieniem cylindra a kanałem chłodziwa to oleju w zbiorniczku nie znajdziesz.... Stawiam na uszczelkę pod głowicą, ew. na jakąś niedrożność w układzie chłodzenia - warto sprawdzić...
Opublikowano
A ja z uporem maniaka stawiam na sprzegło hydrokinetyczne wentylaora chłodnicy czyli VISCO. Czy jest dobre czy złe cały czas sie kreci ale nie załącza wiec robis sie duze cisnienie które wywala przewody, wina moze lezec tez po stronie korka chłodnicy który nie wypuszcza dostatecznej ilosci cisnienia...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
nie ma szans zeby to było wisco działa na 100% mam WAZNE pyt czy u was na wolnych obrotach nie ma strumienia wody wpływajacej do zbiorniczka wyrownawczego ?????????????dopiero po ok 1 tys obr zaczyna sie pojawiac dzieki za wszystkie posty :cool2: odpowietrzyłem własnie i weszło jeszcze 2 l płynu

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg