Skocz do zawartości

E34 Dziwny problem zcentralnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Od dziś jestem szczęśliwym (i mam nadzieję, że tak zostanie :D ) posiadaczem BMW 525 TDS.

Mam jednak mały problem z centralnym zamkiem, a mianowicie.

Otwierając/zamykając drzwi od strony kierowcy otwiera/zamyka się wszystko poza drzwiami pasażera. Natomiast otwierając kluczem drzwi od pasażera wszystko działa jak powinno.

Co może być tego przyczyną?

Z góry dzięki za każdą radę!

Opublikowano

Mialem tak samo... Ale po okolo tygodniu wszystko wrocilo do normy :D

A wiec tak: wg. elektryka: problem z przewodami (gdzies przy silowniku w drzwiach moglo cos zasniedziec), albo rozwalony silownik...

elektryk stawial na to ze bedzie trzeba wymienic silownik, ale jak samo zaczelo sie psuc tak samo skonczylo...

Juz chyba tydzien jezdze i wszystko jest ok.. i mam cicha nadzieje ze juz problem sie nie pojawi... :)

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
Ja bym obstawiał na GM i RM. W E34 przekręcając kluczyk na otwórz nie ciągniesz mechanicznie zamka tylko zwierasz styk, GM obiera ten sygnał i steruje przekaźnikami w RM, które zasilają siłowniki.
Opublikowano
Sprawdź bezpiecznik pod kanapą odpowiadajacy za centralny zamek. U mnie przy zamykaniu centralnym zamkiem zamykało i otwierało a przy drugim zamknieciu zamykało. Wina - jeden mały zielony bezpiecznik.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Dzięki bardzo za pomoc.

Jutro zaczynam się dobierać do tylnej kamapy :-)

Zauważyłem, że mam wbagażniku akumulator, czy to oznacza, że mam jeszcze jeden pod siedzeniem??

Opublikowano
Mialem tak samo... Ale po okolo tygodniu wszystko wrocilo do normy :D

:shock: :shock: :shock: Tez mam dokladnie to samo, nie chodzil mi pol roku, ostatni tydzien bylo dobrze, ostatnie 2 dni znowu nie chodzil silownik od strony kierowcy a dzisiaj z powrotem chodzi .. :roll: I tak w kolko... :roll: :roll: :roll: