Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Średnica ma 10cm, czy wejdzie ? to zależy od głębokości głośnika, ale pewnie tak.

Tak swoją drogą to po co zmieniać te głośniki ? Fachowcy i maniacy car audio mówią, że niezniszczone głośniki od E32 E34 nie zagrają gorzej od głośników do 300zł. Jak masz zniszczone oryginały to wymień oba nisko i wysokotonowe, czyli na zestawik jak tutaj http://www.allegro.pl/item268090352_helix_dark_blue_51_1_kurier_gratis.html

(to oczywiście przykład, możesz wybierać z każdej marki głośników)

Opublikowano
Średnica ma 10cm, czy wejdzie ? to zależy od głębokości głośnika, ale pewnie tak.

Tak swoją drogą to po co zmieniać te głośniki ? Fachowcy i maniacy car audio mówią, że niezniszczone głośniki od E32 E34 nie zagrają gorzej od głośników do 300zł. Jak masz zniszczone oryginały to wymień oba nisko i wysokotonowe, czyli na zestawik jak tutaj http://www.allegro.pl/item268090352_helix_dark_blue_51_1_kurier_gratis.html

(to oczywiście przykład, możesz wybierać z każdej marki głośników)

Dolne mam Phonocar 165 mm, te w lusterkach syczki Philipsa... ale chciałem kiedyś odłączyć oryginały na desce bo wydawało mi się że z przodu mam zdecydowanie za dużo wysokich tonów (z tyłu ok), i urwałem kabelek od jednego głośnika :( Bo one są tak zrobione że to wcale nie jest na wtyczkach tylko jedna wtyczka jest połączona z kabelkiem a robiłem to w nocy i pociągnąłem za tą zła :( Chyba dolutować się tego nie da :(

Teraz odłączyłem i głośnik po drugiej stronie i brakuje mi średnich i wysokich tonów które dawał ten głosnik... ale pomyślałem że przy okazji może warto zmienić na lepsze :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Warto by było jedynie zmienic kondensatory na foliowe bo są elektrolity. Jak się tak ostatnio przyjżałem tym wysokotonowcom to wcale nie sa takie głupie.
Opublikowano
Bo one są tak zrobione że to wcale nie jest na wtyczkach tylko jedna wtyczka jest połączona z kabelkiem a robiłem to w nocy i pociągnąłem za tą zła :( Chyba dolutować się tego nie da :(

Teraz odłączyłem i głośnik po drugiej stronie i brakuje mi średnich i wysokich tonów które dawał ten głosnik... ale pomyślałem że przy okazji może warto zmienić na lepsze :)

Pozdrawiam

Najpierw przylutuj kabelek. Jak Ci nie wyjdzie bądź się nie spodoba to wtedy szukaj rozwiązania. No chyba, że lubisz wydawać pieniądze ... :wink:

Warto by było jedynie zmienic kondensatory na foliowe bo są elektrolity. Jak się tak ostatnio przyjżałem tym wysokotonowcom to wcale nie sa takie głupie.

Coś jaśniej ? te kondensatory są przy głośnikach wysokotonowych ?