Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym Was prosić o kilka porad. Otóż przymierzam się do kupna E36 kombi i znalazłem takie ogłoszenie:

http://www.allegro.pl/item266439199_bmw_e36_1_8i.html

Co sądzicie o tej 318-tce?

W sobotę jadę ją oglądać - na co zwrócić szczególną uwagę ?

Jakie usterki zdażają się w tych silnikach najczęściej ?

Jak zawieszenie wytrzymuje na naszych drogach ?

Dodam, iż autko było garażowane, jest od pierwszego właściciela i posiada książkę serwisową prowadoną regularnie do momentu sprzedaży auta. Proszę Was o opinię.

Opublikowano (edytowane)

A zapytaj tego cwaniaka gdzie JEST Orginalna Kierownica z tego samochodu???? :?:

opcja TZW golasa-ani klimy, an i obc ODpuscisz chyba temat i poszukaj w tej cenie cos co bedzie mialo wiecej "bajerow" bo za te pieniadze mozesz takiego dostac( z przebiegiem bardziem realnym-zobacz jakie te samochody maja przebiegi)

Pewnie uslyszysz NIe RAz nie DWA, od chlopakow z forum ze przebieg to fikcja.

Edytowane przez czestek1
Opublikowano
a niechcesz może kombi w tds-ie 1998r klima ful wypas bez skóry zarejstrowanoa 100% bezwypadkowa jestem w stanie to udowodnic!!!
Opublikowano
tak jak pisałem posiadam BMW E 36 KOMBI 318 TDS CZERWONA PEłEN WYPAS TYLKO BEZ SKóRY SAM JA SPROWADZAłEM 4 MISIACE TEMU ZNIEMIEC OD ZNAJOMEGO POSIADAM PEłNA DOKUMENTACJę WSZYSTKIE KSIAZKI 3 KLUCZYKI CENTRALNY Z KLUCZA KTóRY MA PILOTA WSOBIE KLIMATRONIK ABS ASC ALUSKI +KOłA ZKOłPAKAMI ZIMOWE!!!ZAREJSTROWANE STAN IDEALNY ZADNEJ RYSKI 1000% BEZWYPADKOWE JESTEM W STANIE TO UDOWODNIC!!! NR.512 229 578!
Opublikowano
posiadam BMW E 36 KOMBI 318 TDS CZERWONA PEłEN WYPAS TYLKO BEZ SKóRY SAM JA SPROWADZAłEM 4 MISIACE TEMU Z NIEMIEC

martino281 - dzięki serdeczne za ofertę, ale szukam silnika benzynowego, a ponadto kolor też nie ten ;) Od 4 mies. szukasz kupca?

Cholercia - jeśli kierownica nie jest oryginalna, a posiada poduszkę aktywną, to musiała byc wymieniana - pytanie czy z powodu stłuczki?

A jeżeli w danej wersji nie ma klimy - to czy istnieje wogóle możliwośc dokupienia później tego kompletnego zestawu i montażu go w aucie ??

Dzięki za wstepne opinie, prosze o jeszcze - a szczególnie info o silnikach i zawieszeniu. Szczegóły w pierwszym poście.

Opublikowano
mozliwosc instalacji klimy istnieje ale koszty okolo 4 tys kompletnej klimy i roboty sporo...takze logicznie myslac placac 1/3 auta zeby miec w nim klime?mysle ze z lat 97-98 znajdziesz cos z klima bez wiekszych problemow
Opublikowano
kolego boston nie jestem tak zdesperowany aby mi zalezało na sprzedaży auta nigdzie niezamieszczałem ogłoszenia tylko moje auto w poruwnaniu do tamtego to lala jest o rok młodsze zpełnym wypasem no i diesel oszczedny!!!!!! a chcę sobie kupic e 46 kombi z silnikem 20d pozdrawiam graco i sorki za caps locka!!! jestem od niedawna więc trzeba mie poprawiac !jeszcze raz sorki!!!
Opublikowano

no więc widziałem to auto. Oczywiscie bezwypadkowe, idealne itd itp...

Jak zapytałem własciciela dlaczego ma kierownice z wczesniejszego rocznika - to zaczał się głupio tłumaczyć, że tamta strasznie przetarta była i wolał wymienić na ładniejsza(!) Kolejny polski oszust handlujacy autami echhh.... W każdym razie autko do odpuszczenia.

Opublikowano
Buahahaha to mnie gosciu rozweselil z rana. 98 tys przebiegu i kierownice wymienił bo sie przetarła :clap:
Opublikowano
no więc widziałem to auto. Oczywiscie bezwypadkowe, idealne itd itp...

Jak zapytałem własciciela dlaczego ma kierownice z wczesniejszego rocznika - to zaczał się głupio tłumaczyć, że tamta strasznie przetarta była i wolał wymienić na ładniejsza(!) Kolejny polski oszust handlujacy autami echhh.... W każdym razie autko do odpuszczenia.

Widzisz jak szybko ci podpowiedzailem zeby go zgasic :twisted: jakbys nie wiedzail o tym moze bys jeszcze kupil bop reszta ci sie podobała, tak wiec wiesz juz o co chodzi :cool2:

Opublikowano

Dzięki koledzy - Wasze podpowiedzi okazały się bardzo cenne! ;)

Nie ma to jak fachowa wiedza forumowiczów :twisted:

Tym czasem - szukam dalej dobrze utrzymanego kombi E36 i jak tylko coś wypatrzę, to zaraz daję ogłoszenie do weryfikacji. Miłego weekendu Wam życzę!