Skocz do zawartości

Co sądzicie o tym autku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym Was prosić o kilka porad. Otóż przymierzam się do kupna E36 kombi i znalazłem takie ogłoszenie:

http://www.allegro.pl/item266439199_bmw_e36_1_8i.html

Co sądzicie o tej 318-tce?

W sobotę jadę ją oglądać - na co zwrócić szczególną uwagę ?

Jakie usterki zdażają się w tych silnikach najczęściej ?

Jak zawieszenie wytrzymuje na naszych drogach ?

Dodam, iż autko było garażowane, jest od pierwszego właściciela i posiada książkę serwisową prowadoną regularnie do momentu sprzedaży auta. Proszę Was o opinię.

Opublikowano

A zapytaj tego cwaniaka gdzie JEST Orginalna Kierownica z tego samochodu???? :?:

opcja TZW golasa-ani klimy, an i obc ODpuscisz chyba temat i poszukaj w tej cenie cos co bedzie mialo wiecej "bajerow" bo za te pieniadze mozesz takiego dostac( z przebiegiem bardziem realnym-zobacz jakie te samochody maja przebiegi)

Pewnie uslyszysz NIe RAz nie DWA, od chlopakow z forum ze przebieg to fikcja.

Edytowane przez czestek1

Opublikowano
a niechcesz może kombi w tds-ie 1998r klima ful wypas bez skóry zarejstrowanoa 100% bezwypadkowa jestem w stanie to udowodnic!!!
Opublikowano
tak jak pisałem posiadam BMW E 36 KOMBI 318 TDS CZERWONA PEłEN WYPAS TYLKO BEZ SKóRY SAM JA SPROWADZAłEM 4 MISIACE TEMU ZNIEMIEC OD ZNAJOMEGO POSIADAM PEłNA DOKUMENTACJę WSZYSTKIE KSIAZKI 3 KLUCZYKI CENTRALNY Z KLUCZA KTóRY MA PILOTA WSOBIE KLIMATRONIK ABS ASC ALUSKI +KOłA ZKOłPAKAMI ZIMOWE!!!ZAREJSTROWANE STAN IDEALNY ZADNEJ RYSKI 1000% BEZWYPADKOWE JESTEM W STANIE TO UDOWODNIC!!! NR.512 229 578!
Opublikowano

Martino281, po pierwsze wylacz CAPS LOCK, bo w ten sposob krzyczysz.

Po drugie, od zamieszczania ogloszen jest specjalny dzial.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor
posiadam BMW E 36 KOMBI 318 TDS CZERWONA PEłEN WYPAS TYLKO BEZ SKóRY SAM JA SPROWADZAłEM 4 MISIACE TEMU Z NIEMIEC

martino281 - dzięki serdeczne za ofertę, ale szukam silnika benzynowego, a ponadto kolor też nie ten ;) Od 4 mies. szukasz kupca?

Cholercia - jeśli kierownica nie jest oryginalna, a posiada poduszkę aktywną, to musiała byc wymieniana - pytanie czy z powodu stłuczki?

A jeżeli w danej wersji nie ma klimy - to czy istnieje wogóle możliwośc dokupienia później tego kompletnego zestawu i montażu go w aucie ??

Dzięki za wstepne opinie, prosze o jeszcze - a szczególnie info o silnikach i zawieszeniu. Szczegóły w pierwszym poście.

Opublikowano
mozliwosc instalacji klimy istnieje ale koszty okolo 4 tys kompletnej klimy i roboty sporo...takze logicznie myslac placac 1/3 auta zeby miec w nim klime?mysle ze z lat 97-98 znajdziesz cos z klima bez wiekszych problemow
Opublikowano
kolego boston nie jestem tak zdesperowany aby mi zalezało na sprzedaży auta nigdzie niezamieszczałem ogłoszenia tylko moje auto w poruwnaniu do tamtego to lala jest o rok młodsze zpełnym wypasem no i diesel oszczedny!!!!!! a chcę sobie kupic e 46 kombi z silnikem 20d pozdrawiam graco i sorki za caps locka!!! jestem od niedawna więc trzeba mie poprawiac !jeszcze raz sorki!!!
Opublikowano
prosi jak za zboże :twisted2:
Opublikowano
  • Autor

no więc widziałem to auto. Oczywiscie bezwypadkowe, idealne itd itp...

Jak zapytałem własciciela dlaczego ma kierownice z wczesniejszego rocznika - to zaczał się głupio tłumaczyć, że tamta strasznie przetarta była i wolał wymienić na ładniejsza(!) Kolejny polski oszust handlujacy autami echhh.... W każdym razie autko do odpuszczenia.

Opublikowano
Buahahaha to mnie gosciu rozweselil z rana. 98 tys przebiegu i kierownice wymienił bo sie przetarła :clap:
Opublikowano
no więc widziałem to auto. Oczywiscie bezwypadkowe, idealne itd itp...

Jak zapytałem własciciela dlaczego ma kierownice z wczesniejszego rocznika - to zaczał się głupio tłumaczyć, że tamta strasznie przetarta była i wolał wymienić na ładniejsza(!) Kolejny polski oszust handlujacy autami echhh.... W każdym razie autko do odpuszczenia.

Widzisz jak szybko ci podpowiedzailem zeby go zgasic :twisted: jakbys nie wiedzail o tym moze bys jeszcze kupil bop reszta ci sie podobała, tak wiec wiesz juz o co chodzi :cool2:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy - Wasze podpowiedzi okazały się bardzo cenne! ;)

Nie ma to jak fachowa wiedza forumowiczów :twisted:

Tym czasem - szukam dalej dobrze utrzymanego kombi E36 i jak tylko coś wypatrzę, to zaraz daję ogłoszenie do weryfikacji. Miłego weekendu Wam życzę!