Skocz do zawartości

316i m40 - za wysokie obroty albo gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie :!: i prosze o pomoc :!: :!: mam problem z moja pszczółką (316i m 40),troche mnie nie było w kraju i autem czasem jeździł szwagier (który mówi że sie nic nie działo :?: ) po powrocie odpalam auto a ono ma jakies dziwne obroty(za wysokie) zagladam pod maske a tam odłączony silniczek krokowy :?: :?: podłączyłem i ......auto zgasło :!: to samo sie dzieje na zimnym i ciepłym (obojetnie czy gaz czy benzin) zapala ale na wolnych gasnie, jak odłączyłem spowrotem silniczek to sie da jakoś jeździć ale obroty sa za wysokie (1500-1600) rosną w miare nagrzewania sie i jakby cugu nie ma,czujnik temperatury i przepustnice sprawdziłem i sa ok :?: :?: POMOCY :!: :!: :!: mam nadzieje że mi ktos z WAS pomoże :!: z góry dzięki, pozdrawiam :!:
Opublikowano
dzięki za sugestie ale to juz robiłem a zreszta teraz mam założony od sprawnego samochodu(silnik chodził równo na gazie i benzin) i dalej to samo :twisted: więc to raczej nie to :?: :?:
Opublikowano
dzięki za podpowiedzi :D TPS juz sprawdziłem i jest ok co do przepływki to nie jestem pewien ale jak odłącze wtyczke to praca sie zmienia tak jak w przypadku sondy ale to bez róznicy przecież bo na zimnym silniku i tak sygnału z sondy nie bierze pod uwage,u "benego"było troche co innego u mnie jak krokowy podłączony to całkiem gaśnie :!: :!: :?: :?: dopiero jak odłącze to ma wysokie obroty :twisted: :!: :!:postaram sie znaleźc przepływke (sprawną) i jeszcze cos pokombinować :reading2: ale juz mi ręce opadają :mad2: PLISS HELP ME
Opublikowano
a moglbys mi powiedziec gdzie znajduje sie ten czujnik polozenia przepustnicy , tez mam zamiar go sprawdzic , ale przydalo by sie pierw dowiedziec gdzie sie on znajduje dokladnie :)
Opublikowano
witam :) TPS czyli czujnik przepustnicy znajduje sie pod przepustnicą (od spodu) to takie czarne pudełko do którego dochodzi złącze na 3 piny na forum jest opisane jak sprawdzić rezystancje i jak wyregulować (ewentualnie) tam sa takie 2 śrubki ( do których sie ciężko dobrać :evil: ) a ja czekam dalej na jakieś podpowiedzi bo mnie te obroty wyprowadzaja z równowagi :twisted: pozdrówka :!: :!: