Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 735 (e32) (gaz I gen) skrzynia automat i zastanawia mnie dlaczego ma takie kiepskie osiągi strasznie słabo przyspiesza do 100 ok 13 sek a powyżej 120 to praktycznie nic nie przyspiesza raz udało mi się jechać 140 dodam i niema różnicy czy jadę na gazie czy na bęzynie .Co może być przyczyną takiego zachowania.Proszę o porade co należy sprawdzić
Opublikowano

masakra :nienie: tak to maluch może jeździć

jedź do dobego gazownika - koniecznie - bo masz spier... montaż gazu

Opublikowano
masakra :nienie: tak to maluch może jeździć

jedź do dobego gazownika - koniecznie - bo masz spier... montaż gazu

ale kolega napisał ze na benzynie też tak jest :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Kompresji nie mierzyłem ale wydaje mi się że jest w pożądku odpala bardzo ładnie ,na obroty wkręca się dobrze sam już niewiem co robić .Byłem u gazownika sprawdzał i stwierdził że wszystko jest ok
Opublikowano

ale kolega napisał ze na benzynie też tak jest :?

pozakładali mu jakieś zwężki czy inne "patenty" gazowych magików to będzie i na benzynie zamulony :(

zagazowanie dużego silnika nie jest proste i jak zabiera się za to "gaz-magik" bez doświadczenia to tak się to zwykle kończy :mad2:

Opublikowano

Nie myśle żeby mikser tak namieszał na Pb powinno być lepiej u siebie miałem mikser 30mm i nawet się bujała,

lepiej zajżyj pod maske (reg. zaworuw, filtry,świece).

Opublikowano
Koledzy ja mam swoją E32 730 w gazie i jestem zadowolony.Zbiera się nawet nawet.Żadnych przepałów itp.(przejechane 32000 km).Instalka jest zwykła.
Opublikowano
Moja ma przejechane 290 000 km więc przebieg jest raczej w normie ( auto ma 19 lat) zastanawiam sie nad odłączeniem instalacji gazowej może to coś pomoże jeśli tak to całkiem ją usunę i będe jezdził na benzynie wolę wydać więcej na paliwo ale mieć przyjemność z jazdy
Opublikowano
Zastanow sie czy chcesz usunac GAZ. Ja w swojej tez usunelem i od razu wszystko zaczelo sie jeb...Lepiej sprzedaj ja i kup BMW BEZ GAZU!!!!!!!!!!. Teraz czeka mnie remont a mam dopiero przejechane 250tys.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Sprzedać to chyba mi się nie opłaci bo wsadziłem kupe kasy żeby doprowadzić ją do takiego stanu w jakim się znajduje , a co dokładnie ci wysiadło że musisz remontować?
Opublikowano

witam

czemu się tak uparliście na ten gaz

jeżeli silnik ładnie się wkręca... to może to nie silnik

może to skrzynia nie szarpie ci albo nie masz uczucia jakby coś się slizgało?

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano
Skrzynia raczej w porządku nie szarpie i nie slizga się bardzo ładnie zmienia biegi więc skrzynie raczej wykluczam , a czy prędkość maksymalna na gazie różni się od prędkości na bęzynie?
Opublikowano
Witam mam 735 (e32) (gaz I gen) skrzynia automat i zastanawia mnie dlaczego ma takie kiepskie osiągi strasznie słabo przyspiesza do 100 ok 13 sek a powyżej 120 to praktycznie nic nie przyspiesza raz udało mi się jechać 140 dodam i niema różnicy czy jadę na gazie czy na bęzynie .Co może być przyczyną takiego zachowania.Proszę o porade co należy sprawdzić

Zdemontuj wszystkie zwężki związane z instalacją LPG typu mikser, klapa antywybuchowa. Sprawdż czy dolot nie porwany lub zatkany bądź przerobiony (różne cuda robią żeby na gazie jeździła). Zresetuj kompa, zrób mapę i w pedał. Jak nie zejdzie poniżej 10 sekund do 100 km/h to pomyślimy dalej.

peace & love
Opublikowano
Moja ma przejechane 290 000 km więc przebieg jest raczej w normie ( auto ma 19 lat) zastanawiam sie nad odłączeniem instalacji gazowej może to coś pomoże jeśli tak to całkiem ją usunę i będe jezdził na benzynie wolę wydać więcej na paliwo ale mieć przyjemność z jazdy

290tys, hehe, to norma dla 8-10 latka, ale ok.

Tak jak pisze Zbichu zdejmij zwężki, zresetuj kompa (zdejmij klepmy z aku i je połacz na 30sec) powinna mieć te 10sec.

Jak nie to:

- Zmień, świece, kopułkę, palec, cewke.

- Potem dolej do baku STP do wtrysków

Jak to nie pomoże to zmierz kompresje, wogóle zmierz ją, powinno być w okolicach 13.5Bar, i mniejsze różnice pomiędzy cylindrami tym lepiej.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Kolego a może popatrzył byś na luzy zaworowe ( przy gazie szybciej gniazda siadają) jak kupiłem auto to mialem zawory prawie na zero po regulacji nie to auto.