Skocz do zawartości

ile płynu wchodzi do układu chłodzenia w e36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam pytanko? czeka mnie wymiana płynu w układzie chłodzenia w e36is czy może ktoś wie ile go wchodzi? bo nie mam pojęcia ile go kupić.
Opublikowano
będę zlewał wszystko niema co zostawiać starego :lol: a korek spustowy w bloku słyszałem że znajduje się gdzieś pod kolektorem wydechowym. czy to prawda?i czy jest tam jakaś uszczelniająca miedziana podkładka?jak tak to w jakim rozmiarze mam kupić?
Opublikowano
jesli nie odkrecisz pompy wodnej to caly plyn ci nie zeleci,korek spustowy jest plastikowy pod chłodnicą
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

a ja mam pytanie! do mojego isa wchodzi 6,5l i spusciłem stary w całosci z bloku i chłodnicy(calutki bo robiłem remont silnika)

i teraz zalałem juz chyba z 8l a poziom nadal ponizej kresek:( co to moze byc??? wszytsko mam szczelne bo sprawdzałem po 100razy! uszczelka pod głowica nowa nic niema sladu płynu w oleju, nigdzie nie ma przecieków! czemu nadal tak jest!? dodam ze jak dolewam mu na zimno na poziom cold to jak później pojezdze z 40km to na jak ostygnie do 0 to płynu juz mniej i jest przed tymi kreskami!POMOCY bo juz niewiem co robic?temperatura w pionie elegancko!